Τι δείχνουν οι πρώτες καταγγελίες στο MyCoast για την καταπάτηση των παραλιών

απο Cyclades Open

Η νέα ψηφιακή εφαρμογή, το «MyCoast», τέθηκε σε λειτουργία στα τέλη Απριλίου και την έχουν «κατεβάσει» πάνω από 14.000 πολίτες. Τα στοιχεία που αντλεί η εφαρμογή από τις καταγγελίες που γίνονται εκεί για καταπατήσεις αιγιαλών στις παραλίες σε όλη τη χώρα, έχουν ήδη «μιλήσει» και αποκαλύπτουν τους… πρωταθλητές στις παραβάσεις. Όπως είναι αναμενόμενο, πρόκειται για εξαιρετικά δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι, μέσω του «MyCoast», οι πολίτες μπορούν να ελέγχουν αν στις παραλίες, στις οποίες βρίσκονται, τηρείται η νομιμότητα των όρων παραχώρησης και να υποβάλλουν σχετική καταγγελία σε περιπτώσεις υπέρβασης των παραχωρήσεων ή αυθαίρετης κατάληψης. Σε επόμενη φάση με την ενσωμάτωση εργαλείου Τεχνητής Νοημοσύνης η νομιμότητα θα ελέγχεται αυτόματα από τα πληροφοριακά συστήματα.

Από τις 500 περίπου καταγγελίες, που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, η πρώτη πεντάδα που καταγγέλλεται για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση παραχώρησης, είναι η εξής:

  • Δωδεκάνησα
  • Χαλκιδική
  • Κυκλάδες
  • Κέρκυρα
  • Ανατολική Αττική

Η εφαρμογή «MyCoast» είναι διαθέσιμη δωρεάν για κινητές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα και tablet, μέσω του App Store σύντομα και μέσω του Play Store και είναι ιδιαίτερα απλή και φιλική στον χρήστη.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δείτε επίσης