Τηλεργασία: Τι μέλλει γενέσθαι όσο υποχωρεί η πανδημία

Τι πιστεύει το «δεξί χέρι» του Γουόρεν Μπάφετ, Τσάρλι Μάνγκερ, ποια η τάση στη Wall Street

απο Cyclades Open

Θα επιστρέψουμε ποτέ στην πενθήμερη εργασία από τον χώρο δουλειάς; Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και «δεξί χέρι» του Γουόρεν Μπάφετ, Τσάρλι Μάνγκερ, δεν πιστεύει κάτι τέτοιο.

Παρόλο που οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό χαλαρώνουν στις ΗΠΑ και οι εργοδότες καλούν τους εργαζόμενους να ξαναρχίσουν να εργάζονται με φυσική παρουσία, ο διάσημος επενδυτής δήλωσε την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων της Daily Journal, ότι δεν αναμένει πως οι υπάλληλοι του «λευκού κολάρου» θα εγκαταλείψουν πλήρως την τηλεργασία για να επιστρέψουν στη με φυσική παρουσία πλήρους ωραρίου εργασία.

«Είναι εκπληκτικό το ποσοστό των ανθρώπων στον τομέα των υπολογιστών που δεν θέλουν να είναι στο γραφείο για να έχουν μια κανονική ζωή», είπε ο Μάνγκερ, σύμφωνα με το yahoo finance. «Θέλουν να πραγματοποιούν μεγάλο μέρος της εργασίας τους από τοποθεσίες που τους είναι πιο βολικές — και νομίζω ότι αυτό θα παραμείνει για πάντα», πρόσθεσε.

Η τάση στις ηγέτιδες επιχειρήσεις των ΗΠΑ

Η θέση του Μάνγκερ έρχεται ενώ καταγράφεται μια αυξανόμενη τάση από ηγέτιδες εταιρείες των ΗΠΑ να επαναφέρουν το προσωπικό στο φυσικό χώρο εργασίας, καθώς οι Πολιτείες όλο και περισσότερο εγκαταλείπουν τις οδηγίες για μάσκες και αίρουν τους περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία. Πρόσφατα η Microsoft είπε στους υπαλλήλους της στις ΗΠΑ να αρχίσουν να επιστρέφουν στα γραφεία τους από τις 28 Φεβρουαρίου, σε μια προσπάθεια να επανεκκινήσει η κανονική λειτουργία της εταιρείας καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού μειώνεται.

Εδώ και μήνες η πολιτική των επιχειρήσεων ως προς την φυσική παρουσία εργαζομένων στους χώρους δουλειάς αλλάζει ξανά και ξανά, καθώς μεταβάλλονται οι κατευθυντήριες γραμμές από τους επικεφαλής των τοπικών κυβερνήσεων ενώ παρατηρείται ύφεση στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, με τις παραλλαγές Δέλτα και Όμικρον να έχουν διακόψει τα σχέδια για επιστροφή στο γραφείο κατά το τελευταίο έτος.

Καθώς το τελευταίο κύμα που βασίζεται στην παραλλαγή Όμικρον φαίνεται να καταλαγιάζει, στη Wall Street η παρουσία στα γραφεία χρηματοοικονομικών κολοσσών όπως η JPMorgan, η Goldman Sachs και η Bank of America, έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ η American Express δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα ζητήσει από τους υπαλλήλους της Νέας Υόρκης να εργάζονται από τα γραφεία τους τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα ξεκινώντας τον Μάρτιο, υιοθετώντας ένα υβριδικό μοντέλο.

Πηγή: Οικονομικός Ταχυδρόμος

Δείτε επίσης