Τιμολόγια Ρεύματος: Επιπτώσεις στις τιμές λόγω…καιρού

απο Cyclades Open
Ηλεκτρικό Ρεύμα: Οι χρεώσεις των προμηθευτών στους λογαριασμούς για τον Φεβρουάριο

Σημαντική αποκλιμάκωση στις τιμές τον Ιανουάριο, όμως τα δεδομένα φαίνεται ότι αλλάζουν στα τιμολόγια Φεβρουαρίου. Ο καιρός και το τσουχτερό κρύο φαίνεται να έχουν επίπτωση στο πράσινο τιμολόγιο αλλά και στο κίτρινο τιμολόγιο -και τα δύο κυμαινόμενα- ανάλογα με τους συντελεστές του κάθε παρόχου.

Και όλα αυτά, εξαιτίας της πιο αναμενόμενης εξέλιξης: Του καιρού. Η αύξηση της ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια από την απότομη πτώση της θερμοκρασίας έφεραν εκτόξευση των τιμών, αφού οι εκτιμήσεις δείχνουν πως πολλοί είναι εκείνοι που έχουν αντικαταστήσει τον καυστήρα πετρελαίου με κλιματιστικά ή άλλα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», την περασμένη εβδομάδα (8-14 Ιανουαρίου) η μέση τιμή ρεύματος στη χονδρεμπορική αγορά αυξήθηκε κατά 19,9% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο επταήμερο και διαμορφώθηκε στα 104,10 ευρώ ανά μεγαβατώρα, καταγράφοντας υψηλό πέντε εβδομάδων.

Στο μεταξύ, η ΡΑΑΕΥ (Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων) έχει στείλει επιστολές σε τέσσερις εταιρείες προμήθειας για παραπλανητικές διαφημίσεις και αθέμιτες πρακτικές μέσα στην πρώτη εβδομάδα εφαρμογής των νέων τιμολογίων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τις εξής εταιρείες:

  • ΗΡΩΝ
  • Voltera
  • Solar Energy
  • Φυσικό Αέριο

Μάλιστα, φαίνεται ότι οι παραπάνω παρέκκλιναν από το θεσμικό πλαίσιο ειδικά σε ό,τι αφορά το πράσινο τιμολόγιο.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δείτε επίσης