Τήνος: Αναβίωση του εθίμου του πανηγυριού της Αγίας Τριάδας σε συνεργασία με την ομάδα του Tinosfoodpaths

απο Cyclades Open

Το Δημοτικό Ιερό Ίδρυμα Αγίας Τριάδας σε συνεργασία με την ομάδα του Tinosfoodpaths αναβιώνει τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους, προστάτη των ζώων, που παραδοσιακά εορτάζονταν από τους αγρότες της γύρω του ναού περιοχής, στις 10 Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό η ομάδα του Tinosfoodpaths, τόνισε:

«Νέα χρονιά και ένας νέος κύκλος δράσεων ξεκινάει για το Tinosfoodpaths. Η Αγία Τριάδα στη Γύρλα υπήρξε για εμάς ένας χώρος με πολύ ιδιαίτερη συναισθηματική αξία. Εκεί ανταμώσαμε και στρώσαμε το πρώτο μας τραπέζι, εκεί άναψε η πρώτη σπίθα. Εκεί επιστρέφουμε με αγάπη και σεβασμό στις παραδόσεις των προγόνων μας, μαγειρεύουμε για το πανηγύρι του Αγίου Χαραλάμπους.»

Επιπλέον ο Δήμαρχος Τήνου κ. Γιάννης Σιώτος δήλωσε:

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι το Δημοτικό Ιερό ίδρυμα Αγίας Τριάδας ένωσε δυνάμεις με το Tinosfoodpaths, για την αναβίωση ενός εθίμου μετά από 3 χρόνια.

Δημοτική Αρχή, φορείς του Δήμου και φορείς των τοπικών επιχειρηματιών ενώνουμε δυνάμεις για να προβάλλουμε τον πολιτισμό μας και να αναδείξουμε χαρακτηριστικά της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Μία ακόμα απόδειξη της απόφασης της τοπικής μας κοινωνίας να συνδυάσει την ανάπτυξη με τη διατήρηση της παράδοσης και του διακριτού πολιτιστικού μας χαρακτήρα.»

Σας περιμένουμε να ξαναγευτούμε παρέα ένα πραγματικά παραδοσιακό πανηγύρι!

Δείτε επίσης