Τήνος: Συνάντηση εργασίας του δημάρχου με την υπουργό Πολιτισμού

Η ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης της αποκατάστασης της οικίας Γιαννούλη Χαλεπά και η πορεία του έργου της κτιριακής αναβάθμισης της Σχολής Καλών Τεχνών στο επίκεντρο

απο Cyclades Open

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Τήνου με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λ.Μενδώνη, τον Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Ν. Γιατρομανωλάκη, την Γενική Γραμματεά κ. Ε. Δουνδουλάκη, υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, τον Διευθυντή της Σχολής Καλών Τεχνών κ. Λ. Χαλεπα, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Μαρκουΐζο και τον Διευθυντή των Τ.Υ. κ. Ι Σγουρό, αναφορικά με την πορεία του έργου της Κτιριακής Αναβάθμισης της Σχολής Καλών Τεχνών, το οποίο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Επιπλέον, η Υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε στον Δήμαρχο την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης της αποκατάστασης της οικίας Γιαννουλη Χαλεπά και της μουσειολογικής, μουσειογραφικής και εν γένει ανάδειξης και προβολής της οικίας, αποδεχόμενη το αίτημα που είχε υποβληθεί από τη Δημοτική Αρχή στην πρόσφατη επίσκεψη της στην Τήνο.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Τήνου, κ. Γιάννης Σιώτος τόνισε:

«Σταθερό διαχρονικό σημείο αναφοράς για το νησί μας είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής του ταυτότητας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Υπουργό Πολιτισμού κα. Μενδώνη για το ουσιαστικό ενδιαφέρον της και την έμπρακτη βούλησή της να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού με τη διασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης, καθώς και τη δρομολόγηση των απαραίτητων διαδικασιών για την αναβάθμιση των πολιτιστικών μας υποδομών.

Η Δημοτική μας Αρχή θα συνεχίσει με συνέπεια και επιμονή να διεκδικεί και να προτείνει την υλοποίηση πρωτοβουλιών και δράσεων για την ενίσχυση του πολιτισμού στο νησί μας».

Δείτε επίσης