Βράβευση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων από την Europa Nostra για το έργο αποκατάστασης της Επισκοπής Σικίνου

απο Cyclades Open

Στην Πράγα τελέστηκε από την Europa Nostra η επίσημη βράβευση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων για το υποδειγματικό έργο αποκατάστασης της εμβληματικής Επισκοπής Σικίνου.

Η θερμή υποδοχή του έργου από τους 30 τροπαιούχους όλων των κατηγοριών, αλλά και ειδικότερα από τους 7 συν-βραβευθέντες για έργα αποκατάστασης μνημείων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ήπειρο, ήταν μια επί πλέον ηθική επιβεβαίωση για την υψηλή ποιότητα των εργασιών που υλοποιεί επί των μνημείων η Ελληνική Αρχαιολογική Υπηρεσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων στην Επισκοπή Σικίνου ήλθε τρίτο και στην ψηφοφορία του κοινού σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, μολονότι υπήρχαν έργα από μεγάλες πληθυσμιακά χώρες, όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Γερμανία, αλλά και έργα που συμμετείχαν από κοινού πέντε και έξι χώρες. Όπως ήταν αναμενόμενο, το πρώτο βραβείο κοινού έλαβε η δοκιμαζόμενη από την πολεμική εισβολή Ουκρανία. Σε κάθε περίπτωση η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων ευχαριστεί ολόψυχα όλους όσοι μας στήριξαν και σε αυτή την προσπάθεια.

Στην Πράγα, εκτός από την τιμώμενη Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων που παρουσίασε το έργο και παρέλαβε το βραβείο με τον διευθυντή της και υπεύθυνο του έργου Δημήτρη Αθανασούλη, συνοδευόμενο από τις δύο συντονίστριες του έργου, την αρχαιολόγο Μαρία Κονιώτη και την Αρχιτέκτονα αναστηλώτρια Ελένη Γεωργούλη. Η Σίκινος εκπροσωπήθηκε από τον δήμαρχο του νησιού Βασίλη Μαράκη. Στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην τσεχική πρωτεύουσα το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Γιώργος Διδασκάλου.

.

.

Δείτε επίσης