Βρυξέλλες: Ένταση με οργισμένους αγρότες – Έσπασαν κιγκλιδώματα της αστυνομίας

απο Cyclades Open
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ένταση επικράτησε το πρωί της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, με χιλιάδες οργισμένους αγρότες να έχουν κατακλύσει κεντρικούς δρόμους της πόλης που έχει “παραλύσει” από τα εκατοντάδες τρακτέρ.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί, αγρότες συναντήθηκαν έξω από την έδρα του Συμβουλίου της ΕΕ, όπου συνεδριάζουν οι Υπουργοί Γεωργίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Σύμφωνα με τη βελγική Le Soir, ορισμένοι επιχείρησαν να σπάσουν τα κιγκλιδώματα της αστυνομίας, ενώ νωρίτερα, έβαλαν φωτιά σε ελαστικά και σε άχυρα

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται κοντά στο κτίριο της Ε.Ε. εκτόξευσε νερό για να τους απωθήσει.

Λιγότερο από ένα μήνα μετά την «ιστορική», όπως χαρακτηρίστηκε, αγροτική κινητοποίηση στη βελγική πρωτεύουσα την 1η Φεβρουαρίου, όταν πάνω από 1.300 τρακτέρ κατέκλυσαν τους δρόμους της ευρωπαϊκής συνοικίας, οι αγρότες επέστρεψαν για να εκφράσουν το θυμό τους για την έλλειψη ανταπόκρισης από τις ευρωπαϊκές αρχές.

Μεταξύ των κύριων αιτημάτων των αγροτών που όπως λένε δεν έχουν ακόμη εισακουστεί είναι: δίκαια εισοδήματα, μείωση διοικητικών βαρών, τέλος συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών και αύξηση του προϋπολογισμού για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).

Στη σημερινή διαδήλωση συμμετέχουν αγροτικά συνδικάτα από τη Βαλονία και τη Φλάνδρα (νότιο και βόρειο τμήμα του Βελγίου), καθώς και αγρότες από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο.

Πηγή: News24/7.gr

Φωτογραφίες: Videoshot

Δείτε επίσης