1η Μπιενάλε Σύγχρονης Κεραμικής Τέχνης, στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας

απο Cyclades Open

Έργα σύγχρονης κεραμικής τέχνης συνομιλούν με τους αρχαίους θησαυρούς και τις τοιχογραφίες του Ακρωτηρίου, παρουσία των καλλιτεχνών που τα δημιούργησαν, και μας αποκαλύπτουν τον τρόπο που η τέχνη και η αρχαιολογία συγκλίνουν. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά από παράλληλες δράσεις, σεμινάρια και εκθέσεις που αφηγούνται ιστορίες μέσα από την κεραμική τέχνη.

Από τις 7 Ιουνίου έως και τις 26 Οκτωβρίουείκοσι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν είκοσι πρωτότυπα έργα στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας στην Σαντορίνη, στα πλαίσια της 1ης Μπιενάλε Σύγχρονης Κεραμικής Τέχνης στην Ελλάδα. Η έκθεση τιτλοφορείται: «Πηλού Αντηχήσεις: Μέσα Από Κρυμμένες Αφηγήσεις» (“Clay Echoes: Unearthing Hidden Narratives”).

Το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας θα φιλοξενήσει είκοσι πρωτότυπα έργα, είκοσι καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι καλλιτέχνες κλήθηκαν μέσω ανοικτής πρόσκλησης να εμπνευστούν από τα ευρήματα του προϊστορικού Ακρωτηρίου και να παρουσιάσουν τα έργα τους, με τον πηλό ως κυρίαρχο υλικό. Τα έργα επιλέχθηκαν από διεθνή επιτροπή ειδικών και θα εκτεθούν στον τόπο που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης.

Με διάρκεια πέντε μηνών, από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο 2024, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν την κεντρική έκθεση, να παρακολουθήσουν workshops, ομιλίες και να επισκεφθούν παράλληλες εκθέσεις στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF).

DearFlip: Loading PDF 100% …1/3

Εκθεσιακοί χώροι

Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, Σαντορίνη
Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα-Κυριακή, 08:30 – 15:30 (Τρίτη κλειστά)

Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF)

Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας, «Δ. ΝΟΜΙΚΟΣ»

Βλυχάδα, Σαντορίνη

Τρίτη – Κυριακή, 10:00 – 18:00 (Από Απρίλιο έως Νοέμβριο)’

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FPyrgosSantoriniEstia%2Fposts%2Fpfbid08dtY3o5ubGw6gqDp9cnveP2oatTZ4MhmCiiuYaSpEhqk4UjnAiQQQiHVJpjD2yM2l&show_text=true&width=500&preview=comet_preview

Δείτε επίσης