Βράβευση των πρωτοετών φοιτητών από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

απο Cyclades Open

Για 4η συνεχή χρονιά, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων επιβράβευσε τα παιδιά που εισάχθηκαν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας. Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο «Ι. Καμπανέλλης» βραβεύθηκαν εφέτος 138 πρωτοετείς φοιτητές από τη Σχοινούσα, τη Δονούσα και τη Νάξο, παρουσία του Ακαδημαϊκού, πρώην προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών και Ομότιμου Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Στεφάνου Δ. Ήμελλου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δήμος μας τίμησε τον 17χρονο Νάξιο κολυμβητή Βασίλη Σοφικίτη, ο οποίος πρόσφατα ανέβασε την Ελλάδα στο παγκόσμιο βάθρο, κατακτώντας 2 χάλκινα μετάλλια, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων στο Περού και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Ρουμανία. Την τιμητική πλακέτα απένειμε η κα Ευγενία Τζαννίνη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ιδρυτικό μέλος της κολυμβητικής ομάδας PastraCretoNaxiosa.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ακόμα ο Ναξιώτης κ. Πέτρος Σιδερής, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών και Περιβαλλοντολόγων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Texas A&M και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Υποτροφιών σε Τομείς Εθνικού Ενδιαφέροντος, που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας.

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας, που κατόρθωσαν να εισαχθούν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα του τόπου μας, αλλά και στους γονείς για την πολύπλευρη στήριξη που τους παρείχαν. Επίσης, ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς του δήμου μας που συνεχίζουν άοκνα να διδάσκουν τα παιδιά, παρέχοντας τα εφόδια για το μέλλον τους. Είμαστε εδώ, για να επιβραβεύσουμε ηθικά τους επιτυχόντες αλλά και για να στηρίξουμε τα παιδιά που δεν πέτυχαν, ώστε να συνεχίσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του και ευχαρίστησε την αεροπορική εταιρεία SKY EXPRESS, η οποία παρέχει δωρεάν εισιτήρια στα 138 παιδιά που βραβεύθηκαν.  

Δείτε επίσης