ΑΑΔΕ-ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα απάτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – «Έχετε νέα επιστροφή φόρου»

απο Cyclades Open
ΑΑΔΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πρόκειται για μια χαρακτηριστική περίπτωση «phishing», με τους απατεώνες να προσπαθούν να «ψαρέψουν» τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών.

Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο φτάνει ενα μήνυμα που αναφέρει τα εξής:
«Σας γράφω για να σας ενημερώσω ότι η φορολογική σας δήλωση έχει υπολογιστεί από την Ελληνική φορολογική Υπηρεσία και δικαιούστε επιστροφή φόρου ύψους 634,13 ευρώ» και καλεί τον ανυποψίαστο πολίτη να πατήσει λινκ έτσι ώστε “να επιβεβαιώσει τα στοιχεία του”.

Το περιεχόμενο του ψευδούς ηλεκτρονικού μηνύματος

Όπως τονίζει η ΑΑΔΕ οι πολίτες δεν πρέπει να κάνουν κλικ σε κανένα σύνδεσμο που τους ζητά επιβεβαίωση στοιχείων. Πρόκειται για καλοστημένη ηλεκτρονική παγίδα η οποία “μιμείται” το σήμα του gov.gr και επιχειρεί να δημιουργήσει σύγχυση στα υποψήφια θύματα.

Η ΑΑΔΕ σημειώνει επίσης: “παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι συνεχίζονται οι κακόβουλες ενέργειες παραπλανητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με παραποίηση λογοτύπων της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr, που αναγράφουν ότι η Εφορία σας ενημερώνει πως δικαιούστε επιστροφή φόρου και σας προτρέπουν «να κάνετε κλικ για να υποβάλετε αίτηση επιστροφής. Εφιστούμε εκ νέου την ιδιαίτερη προσοχή σας, καθώς πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων».

Δείτε επίσης