Άδειες για νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στις Κυκλάδες

απο Cyclades Open

ΑΝΔΡΟΣ

H υπηρεσία δόμησης του δήμου Άνδρου χορήγησε άδεια στην κ. Ιωάννα Μαμάη για 6 ισόγειες τουριστικές ενοικιαζόμενες κατοικίες με πισίνες.

ΙΟΣ

H υπηρεσία δόμησης του δήμου Μήλου χορήγησε άδεια στην εταιρεία ΠΛΑΚΙΩΤΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΙΚΕ για ξενοδοχείο 3 αστέρων αποτελούμενο από 5 κτίρια με 5 ανεξάρτητες ισόγειες σουίτες και πισίνες στην Ίο.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

H υπηρεσία δόμησης του δήμου Θήρας χορήγησε άδεια:

  • στην εταιρεία ΤΕRRA INCOGNITA ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΙΚΕ για ανέγερση νέου ξενοδοχείου 3 αστέρων
  • στην κ. Σοφία Ματσιώτα για ανέγερση ξενοδοχείου Γ΄ τάξης με πισίνα
  • στον κ. Χρήστο Γκίνο για νέες τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες

Το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη ξενοδοχειακού Συγκροτήματος με υπόγειο σε οικόπεδο εντός των ορίων του οικισμού Μέσα Κατοικιές, του Δήμου Θήρας, ιδιοκτησίας Δημητρίου Γουνελά, διότι το κτίριο εντάσσεται εναρμονισμένα, από ογκοπλαστική και μορφολογική άποψη και συνάδει με τη φυσιογνωμία και τον χαρακτήρα του προστατευόμενου ιστορικού τόπου της Θήρας, με τον όρο τα ηλιακά πάνελ να τοποθετηθούν οριζόντια και να επιλεγεί τύπος που δεν παράγει αντανάκλαση φωτός.

ΣΕΡΙΦΟΣ

Η υπηρεσία δόμησης του δήμου Μήλου χορήγησε άδεια στην εταιρεία ΜΠΙΤΟΥΝΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΙΚΕ για ξενοδοχειακή μονάδα διαμερισμάτων στη Σέριφο.

ΣΙΦΝΟΣ

Η υπηρεσία δόμησης του δήμου Μήλου χορήγησε άδεια στην ιδιοκτήτρια εταιρεία ORAMA BLUE ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΙΚΕ και στη μισθώτρια εταιρεία COSTA BRAVA ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΙΚΕ για νέες ενοικιαζόμενες κατοικίες με πισίνα στην περιοχή ‘Μαύρο Βουνί’ Απολλωνίας Σίφνου. Είχε προηγηθεί εγκριτική απόφαση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, καθώς η ανέγερση του συγκροτήματος κατοικιών δεν θα προκαλέσει βλάβη στον προστατευόμενο ναό του αγίου Νικολάου του Γέρου.

Με πληροφορίες από το Tornos News
📸 Claudia Aguilar/Unsplash

Δείτε επίσης