Αισχροκέρδεια: Στα ύψη οι τιμές των φρούτων και των λαχανικών στα ελληνικά νησιά 

απο Cyclades Open

Η αισχροκέρδεια πάει διακοπές όπως όλα δείχνουν, καθώς οι τιμές των φρούτων και των λαχανικών στα σουπερμάρκετ των νησιών αυτή την περίοδο είναι υπερδιπλάσιες από αυτές που μπορεί κανείς να βρει στην Αττική. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης καταναλωτών Ελλάδας, Αντώνης Ραυτόπουλος μιλώντας στο OPEN το πρωί της Δευτέρας, «η αισχροκέρδεια έφυγε από την Αθήνα και μεταφέρθηκε στα νησιά».

Για παράδειγμα, το κιλό αγγουράκια πωλούνται στην Αθήνα 1, 20 λεπτά σε αλυσίδες σουπερμάρκετ, όταν στη νησιά πωλούνται 2,82 λεπτά. Οι μελιτζάνες 1, 30 λεπτά ενώ στα νησιά μας 2, 95 λεπτά.

Τιμές φρούτων
Τιμές φρούτων
Τιμές φρούτων
Τιμές φρούτων

«Παροδικό το φαινόμενο»

Ο βασικός λόγος διαφοράς τιμής μεταξύ Αθήνας και νησιών είναι τα μεταφορικά κόστη τα οποία είναι γνωστά αλλά και η καλοκαιρινή αυξημένη ζήτηση φρούτων τα νησιά, σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και προστασίας καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος. «Θα έλεγα ότι θα πρέπει να βλέπουμε με περίσκεψη τις ανακοινώνεις διαφοράς τιμής από νησί σε νησί». «Κάθε ένα είναι διαφορετικό. Υπάρχουν νησιά που έχουν μικρό πληθυσμό και άλλα μέσα». Επιπλέον, σημείωσε πως ένας ακόμα λόγος των αυξήσεων είναι ότι «δεν έχουν πάει οι σοδειές καλά σε άλλες χώρες και εξάγουμε με τις τιμές που πωλούνταν στο εξωτερικό».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δείτε επίσης