Άλλα τρία πτώματα ξεβράστηκαν σε νησιά του Αιγαίου

απο Cyclades Open

Τρία πτώματα (δυο άνδρες και μια γυναίκα) εντοπίστηκαν το Σαββατοκύριακο σε παραλία της Φολεγάνδρου και σε νησίδα της Σύμης.

Το πρωί του Σαββάτου ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φολέγανδρου, για ύπαρξη δύο πτωμάτων (άνδρας και γυναίκα) σε κατάσταση προχωρημένης σήψης και χωρίς ρούχα στην παραλία «Βορεινά» της Φολέγανδρου.

Περισυλλέχθηκαν από λιμενικούς και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν, με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους, στο λιμάνι της Φολεγάνδρου.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Φολέγανδρου, ενώ οι τα πτώματα πρόκειται να μεταφερθούν στο Νεκροτομείο Πειραιά, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Δεκεμβρίου, νότια της Φολεγάνδρου, σκάφος που επέβαινε άγνωστος αριθμός προσφύγων, εκδηλώθηκε αρχικά μηχανική βλάβη, στη συνέχεια εισροή υδάτων και τελικά βυθίστηκε.

Μέχρι και σήμερα κανείς δεν γνωρίζει πόσοι άνθρωποι αγνοούνται στα νερά του Αιγαίου, καθώς οι 13 διασωθέντες πρόσφυγες έδιναν συγκεχυμένη εικόνα.

Από τότε έχουν ξεβραστεί σε παραλίες των νησιών των Κυκλάδων πολλά πτώματα προσφύγων.Το μεσημέρι της Κυριακής ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σύμης, ότι εντοπίστηκε από ταχύπλοο σκάφος πτώμα άνδρα σε βραχώδη περιοχή στη νησίδα Σεσκλί της Σύμης.

Άμεσα στην περιοχή πήγε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού όπου διαπίστωσε την ύπαρξη πτώματος άνδρα, κανονικής διάπλασης, ύψους περίπου 1.70μ., σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.

Ο νεκρός άνδρας φορούσε παντελόνι χρώματος γκρι, άσπρο εσώρουχο και μαύρα υποδήματα.Προανάκριση διενεργείται από ο Λιμεναρχείο Σύμης, ενώ το πτώμα πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών/Χριστίνα Παπασταθοπούλου

Δείτε επίσης