«Μαζί Αλλάζουμε»-Νάξος: ΦΟΔΣΑ-«Η Δημοτική Αρχή να σταματήσει τα παιχνίδια και τις πολιτικές κόντρες

απο Cyclades Open

Ένα άκρως σημαντικό θέμα, με πολλές παραμέτρους, ταλανίζει το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και αφορά στον ΦΟΔΣΑ (Ειδικό Περιφερειακό Διαβαθμιδικό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου Ανώνυμη Εταιρεία).

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την 1η Φεβρουαρίου 2022, αποφασίστηκε η ανάθεση σε εργολάβο, έναντι της τιμής 1.004.400,00 ευρώ, το έργο «Λειτουργία ΧΥΤΑ νήσου Νάξου 2022-2025» τη στιγμή που λίγες ημέρες νωρίτερα ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είχε λάβει εξώδικο από το ΦΟΔΣΑ για το θέμα αυτό, που μεταξύ άλλων αναφέρει:

«…Οι ενέργειές σας να δημοπρατήσετε έργο που σε καμία περίπτωση δεν ανήκει στην αρμοδιότητα σας συνίσταται πέραν του μη νόμιμου αυτής και ποινικά κολάσιμη πράξη για την οποία τιμωρείται κάθε εμπλεκόμενο στη διαδικασία δημοπράτησης πρόσωπο».

Η Δημοτική Αρχή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων γράφει «στα παλαιότερα των υποδημάτων της» τόσο τη νομοθεσία, όσο και τους δημότες προκειμένου να εξυπηρετήσει τους δικούς της «άγνωστους» σκοπούς.

Καλούμε για ακόμα μια φορά (όπως έχουμε πράξει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής), τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτριο Λιανό και την Δημοτική Αρχή να σταματήσει τα παιχνίδια και τις πολιτικές κόντρες με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και να φερθεί όπως αρμόζει στη θέση της, προασπίζοντας πάνω από όλα τα συμφέροντα των πολιτών.

Ζητάμε:

  1. Να συγκαλέσει ΑΜΕΣΑ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις σχετικά με τη σχέση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με τον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, στην οποία ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ και ο Πρόεδρος του Φορέα, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.
  2. Να σταματήσει κάθε ενέργεια ανάθεσης σε νέο εργολάβο του έργου «Λειτουργία ΧΥΤΑ νήσου Νάξου» και να παρατείνει την υπάρχουσα εργολαβία έως ότου να ξεκαθαριστεί η σχέση του Δήμου με τον ΦΟΔΣΑ.
  3. Να πει την αλήθεια στους δημότες για τα δημοτικά τέλη και την αύξηση ή όχι αυτών.
  4. Εν τέλει, εάν η κυβέρνηση αποφασίσει την εξαίρεση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από το ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, να προνοήσει ώστε η λειτουργία του ΧΥΤΑ να γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και σε καμία περίπτωση από εργολάβους, με υπερβολικές δαπάνες λειτουργίας, χρήματα τα οποία θα μετακυλήσουν στις πλάτες των δημοτών.

Δείτε επίσης