Αμοργός: Ολοκληρώνεται αύριο το φεστιβάλ «Ως εν ουρανώ και επί της γης»

απο Cyclades Open

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Αμοργού σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος φέρνουν στην Αμοργό το Φεστιβάλ: «Ως εν ουρανώ και επί της γης».
Από τις 6 έως τις 10 Μαΐου, κορυφαίοι επιστήμονες θα μυήσουν, μικρούς και μεγάλους κατοίκους και επισκέπτες της Αμοργού στον κόσμο του διαστήματος και των ωκεανών.


To Σάββατο 6 Μαΐου στις 20.30, στην πλατεία της Λόζας στη Χώρα, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος, Αλέξανδρος Φραντζής , Διδάκτωρ Βιολογικής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Aix Marseille II και η Βούλα Αλεξιάδου, ιδρυτικό μέλος της επιστημονικής ομάδας του Ινστιτούτου, διπλωματούχος μηχανολόγος- μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα παρουσιάσουν με οπτικοακουστικά μέσα, τα αποτελέσματα της επιστημονικής τους αποστολής, η οποία ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια και συνεχίζεται έως και σήμερα.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Πιο αναλυτικά, ο Αλέξανδρος Φραντζής και η Βούλα Αλεξιάδου, θα παρουσιάσουν τα κητώδη των ελληνικών θαλασσών εστιάζοντας σε δύο θέματα:


Στη ζωή των φυσητήρων, των δελφινιών και των καρχαριών στις Κυκλάδες, από την εποχή του Αριστοτέλη μέχρι σήμερα αλλά και στην παρουσία και την συμπεριφορά τους στα νερά της Αμοργού σύμφωνα με στοιχεία των ερευνών τους.


Από τη Δευτέρα, 8 Μαϊου, η θάλασσα θα δώσει τη σκυτάλη στο σύμπαν και η Αμοργός θα υποδεχθεί την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Επισκεπτών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Για τρεις ημέρες και μια νύχτα, η αστροφυσικός Φιόρη- Αναστασία Μεταλληνού, ο αστρονόμος Δημήτριος Τσιμπίδας και η φυσικός Δήμητρα Τσιούτσια θα φέρουν το σύμπαν πιο κοντά μας μέσα από μια διαδραστική ξενάγηση στα μονοπάτια των Καταπόλων.


Το απόγευμα της Δευτέρας στα Κατάπολα και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί μια διαδραστική εκπαιδευτική δράση μέσω ενός πλανητικού περίπατου- έκπληξη για μικρούς και μεγάλους.

Σημείο εκκίνησης: το Δημοτικό Σχολείο Καταπόλων.


Η δράση του Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα ολοκληρωθεί με νυχτερινή θέαση μέσω τηλεσκοπίου και ομιλία, το βράδυ της Τρίτης 10 Μαϊου στη Χώρα και το βράδυ της Τετάρτης 10 Μαϊου στην Αιγιάλη.
Η είσοδος για όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη στο κοινό.

Δείτε επίσης