Άρτεμις Σίφορντ για την παρακολούθησή της από την ΕΥΠ: «Δεν θα σιωπάσω-Ας βγουν όλα στο φως»

απο Cyclades Open

Σε ανάρτησή της η Άρτεμις Σίφορντ, πρώην μάνατζερ πολιτικής κυβερνοασφάλειας για το Facebooκ και μέλος στο ευρωπαϊκό κέντρο του αμερικανικού think tank Atlantic Council, σημειώνει ότι «τα θύματα των παράνομων παρακολουθήσεων έχουν ηθικό δικαίωμα να μάθουν την αλήθεια και να βρουν το δίκιο τους – όχι να είναι αντιμέτωποι μόνο με την αποσιώπηση και απαξίωση του προβλήματος από την μία πλευρά, και την πολιτική εκμετάλλευση του από την άλλη».

Αναλυτικά η ανάρτηση της Άρτεμις Σίφορντ 

«Μέχρι τώρα έχω επιλέξει συνειδητά να μην διακινήσω δημόσια τα στοιχεία της υπόθεση μου, αλλά να τα υποβάλω στις αρμόδιες αρχές, μέσα από μια προσπάθεια τήρησης της σωστής διαδικασίας και αποφυγή περαιτέρω πολιτικοποίησης του θέματος. 

Αλλά με τα στοιχεία να έχουν ήδη μερικώς διαρρεύσει και με τον κίνδυνο να ερμηνευτούν όπως θέλει ο καθένας, είναι πλέον αναγκαίο να βγει στο φως η πραγματική ιστορία της αλληλουχίας ΕΥΠ και Predator και στην περίπτωση μου, μακριά από κομματικά πρόσημα. 

Τα θύματα των παράνομων παρακολουθήσεων έχουν ηθικό δικαίωμα να μάθουν την αλήθεια και να βρουν το δίκιο τους – όχι να είναι αντιμέτωποι μόνο με την αποσιώπηση και απαξίωση του προβλήματος από την μία πλευρά, και την πολιτική εκμετάλλευση του από την άλλη. 

Για όσους προσπαθούν ακόμα να δικαιολογήσουν την κατάσταση και θα πουν ότι ίσως καλά έκαναν και με παρακολουθούσαν γιατί ίσως είμαι πράκτορας / τρομοκράτης / εξωγήινη,  τους προσκαλώ να ρίξουν άλλη μια ματιά στις λίστες των παρακολουθήσεων και να μας πουν με το χέρι στην καρδιά αν αυτό το σετ ανθρώπων τους μοιάζει πραγματικά σαν μια ομάδα «εθνικών απειλών». 

Σαν γυναίκα, αυτό το είδος «victim blaming» («μήπως φταις εσύ που σε παρακολουθούσαν;») θυμίζει άλλες νοοτροπίες από άλλες εποχές. Πολλά από τα θύματα αυτής της υπόθεσης είναι φοβισμένα, ματαιωμένα και αισθάνονται ότι το κράτος δικαίου δεν έχει λειτουργήσει για να τους προστατέψει. Ελπίζω το άρθρο αυτό να τους βοηθήσει έστω και λίγο να βρουν την φωνή και το κουράγιο τους.

Αξίζουμε κάτι καλύτερο».

Δείτε επίσης