“Αξίζουμε καλύτερα”: Διαδοχικές συναντήσεις με τον ΑΜΣ Φιλωτίου και το Τοπικό Συμβούλιο είχε ο επικεφαλής της παράταξης Μ. Πολυκρέτης

απο Cyclades Open

Με το τοπικό συμβούλιο Φιλωτίου Νάξου συναντήθηκε (την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023) ο Υποψήφιος Δήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης, στο πλαίσιο συναντήσεων με τα τοπικά συμβούλια του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, για την καταγραφή των προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες. 

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν και συζητήθηκαν σημαντικά θέματα και προβλήματα του μεγαλύτερου χωριού της Νάξου και των Κυκλάδων. 

Στον πρωτογενή τομέα, στον οποίο δραστηριοποιούνται πολλοί κάτοικοι του χωριού, υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις συντήρησης των αγροτικών δρόμων για πρόσβαση στις εγκαταστάσεις σταβλισμού, κατασκευής δικτύων ηλεκτροφωτισμού για παροχή ρεύματος στις εγκαταστάσεις που διαθέτουν οι κτηνοτρόφοι στις περιοχές Καλαντού, Μαραθού κ.λπ. 

Αυτό που επίσης επισημάνθηκε είναι ότι τόσο οι κτηνοτρόφοι όσο και οι αγρότες του χωριού χρειάζονται τη στήριξη του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την προώθηση και διάθεση των ποιοτικών προϊόντων τους, (κρέας, γαλακτοκομικά, λάδι κ.λπ.).

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η διάνοιξη γεωτρήσεων και η κατασκευή δεξαμενών σε θέσεις που θα υποδειχθούν ύστερα από μελέτη, για τη λήψη και μεταφορά νερού στις εγκαταστάσεις.

Τέθηκε το πρόβλημα της αντιπλημμυρικής προστασίας του Φιλωτιού με την ανάθεση μελετών και την κατασκευή αντιστοίχων έργων που θα προβλέψουν την ομαλή παροχέτευση των νερών και την απαλλαγή από πλημμυρικά φαινόμενα.

Σε δρόμους που έχουν υποστεί φθορές ζητήθηκε από τα μέλη του τοπικού συμβουλίου, η προώθηση μελετών για συντήρηση και βελτίωση τους, όπως ο δρόμος Καλαντού – Αγιασσού, ο δρόμος για βρύση Αριών, ο δρόμος Κατσοπίρνου, Μπειμάρη (απαραίτητη η κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης).

Σε ότι αφορά τα αθλητικά έργα στο Φιλώτι, τέθηκε το θέμα της ολοκλήρωσης του Σταδίου-Γηπέδου στις Ρίκες καθώς και η προώθηση της διαδικασίας χρηματοδότησης για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου.

Συζήτηση έγινε και για έργα πολιτισμού, όπως η ανάδειξη και προστασία του σπηλαίου του Ζα, η επανεκκίνηση συντήρησης και ανάδειξης του Πύργου Χειμάρρου καθώς και η συντήρηση και ανάδειξη των βυζαντινών εκκλησιών της περιοχής.

Τέλος αναφορά έγινε και στην ολοκλήρωση της κατασκευής του πεζοδρομίου μέχρι το Δημοτικό Σχολείο, η επέκταση του κοιμητηρίου και η τσιμεντόστρωση των χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων.

Να σημειωθεί ότι η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα.

Τα προβλήματα που απασχολούν τον Αθλητικό Μορφωτικό Σύλλογο Φιλωτίου Νάξου συζήτησε, στη συνέχεια ο Μανώλης Πολυκρέτης με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Φιλώτι. 

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν προβλήματα όπως:

– Η έλλειψη κλειστού γυμναστηρίου για τις προπονήσεις και τη διεξαγωγή αγώνων.

– Η μη ολοκλήρωση του Σταδίου-Γηπέδου στις θέση Ρίκες, όπου εκτός από τους αγώνες ποδοσφαίρου θα μπορούν να γίνονται προπονήσεις και αγώνες αθλητών που ασχολούνται με το στίβο.

– Η ανάγκη επιχορηγήσεων για τους εκτός έδρας αγώνες, το δυσβάστακτο οικονομικό βάρος των οποίων καλείται και αδυνατεί να καλύψει ο Σύλλογος.

– Η δυσκολία μετακινήσεων αθλητών και παικτών λόγω έλλειψης δρομολογίων των λεωφορείων του ΚΤΕΛ.

Τέλος αναφέρθηκε ότι, στο σημερινό γήπεδο που λειτουργεί είναι απαραίτητες  οι εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης των κτηριακών εγκαταστάσεων, της περίφραξης και του συνθετικού χλοοτάπητα.

Δείτε επίσης