Δίκη ΧΑ-Σήμερα αναμένεται να ολοκληρώσει την κατάθεσή της στο Εφετείο η Μάγδα Φύσσα

απο Cyclades Open

Συνεχίζεται σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η κατάθεσή της Μάγδας Φύσσα στο πλαίσιο της εκδίκασης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” σε β’ βαθμό.

Η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα που ξεκίνησε την Παρασκευή 7/10 και αφορά την δολοφονία του γιού της Παύλου Φύσσα το 2013 από την εγκληματική οργάνωση ολοκληρώθηκε στην προηγούμενη δικάσιμο αργά το μεσημέρι κι ενώ κατέθετε ήδη 4 ώρες, έχοντας από την υπεράσπιση, αλλά και τον ίδιο τον Ι. Λαγό.

Εντός του δικαστηρίου η κατάσταση που διαμορφώθηκε την Παρασκευή ήταν προκλητικά ακραία με τον συνήγορο υπεράσπισης Λαγού Κ. Πλεύρη να χαιρετά ναζιστικά εντός της δικαστικής αίθουσας κι ενώ η έδρα ήταν παρούσα, προκαλώντας αντιδράσεις στο ακροατήριο και στα έδρανα της πολιτικής αγωγής. Για το συγκεκριμένο περιστατικό διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δ. Βερβεσός.

«Υπήρχε κρατική ασυλία σε μια τρομοκρατική εγκληματική οργάνωση που κυκλοφορούσε ελεύθερα στους δρόμους και σκότωνε αθώους πολίτες» σχολίασε η Μάγδα Φύσσα, θέλοντας να εξηγήσει πως φτάσαμε στη δολοφονία. «Οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν το απέτρεψαν, το βοήθησαν. Ένα μόνο έπρεπε να κάνουν, μια ασπίδα για να φύγουν τα παιδιά. Πιστεύω ότι η Χρυσή Αυγή και οι αστυνομικοί που ήταν εκείνο το βράδυ εκεί, ήταν ένα και το αυτό» τόνισε.

Όπως ανέφερε, η μητέρα του Παύλου Φύσσα, ο γιος της δέχθηκε τρία επαγγελματικά χτυπήματα. «Τα δυο χτυπήματα στην καρδιά ήταν θανατηφόρα. Αυτός που το έκανε ήταν εκπαιδευμένος. Το γράφει και η ιατροδικαστική» είπε.

Επόμενος στον κατάλογο μαρτύρων για να καταθέσει είναι ο Παναγιώτης Φύσσας, πατέρας του Παύλου.

Για τον μήνα Οκτώβριο το δικαστήριο έχει ορίσει δικασίμους στις 12,17,19,21 και 24/10.

Δείτε επίσης