Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξεκινά η δίκη σε β’ βαθμό μετά τη θερινή διακοπή- Αντιφασιστικό ραντεβού στο Εφετείο

απο Cyclades Open

Ραντεβού έξω απ’ το Εφετείο δίνουν το πρωί της Τετάρτης (8:30 π.μ.) κόμματα, οργανώσεις της Αριστεράς, συλλογικότητες και το αντιφασιστικό κίνημα, καθώς ξεκινάει, μετά το διάλειμμα του καλοκαιριού για τα δικαστήρια, η δίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.

Η συνέχιση της δίκης στο Εφετείο, έπειτα από διακοπή δύο μηνών, γίνεται σε μια πολιτική συγκυρία που βρίσκει την Ευρώπη μουδιασμένη απ’ την επικράτηση της ακροδεξιάς Τζόρτζια Μελόνι στην Ιταλία και του νεοφασιστικού κόμματός της «Αδέλφια της Ιταλίας». Οι πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα ηχούν καμπανάκια εγρήγορσης στον δημοκρατικό κόσμο και στη χώρα μας, που καλεί με επίκαιρα μηνύματα στη συγκέντρωση στο Εφετείο.

Εκτός απ’ τον Γιάννη Λαγό, στη συνεδρίαση της Τετάρτης αναμένεται να εμφανιστεί για πρώτη φορά στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και ο Ηλίας Κασιδιάρης. Εκείνος που δεν αναμένεται να δώσει το παρών είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος που επιδίωξε αναβολή της διαδικασίας (και ως εκ τούτου αλλαγή της έδρας του δικαστηρίου) επικαλούμενος προβλήματα υγείας μετά τη νοσηλεία του με Covid-19 σε ΜΕΘ.

Ο αρχηγός της οργάνωσης νοσηλεύεται σε κέντρο αποκατάστασης στους Αγίους Αναργύρους και το δικαστήριο έκρινε ότι μπορεί να παραβρεθεί στη δικαστική αίθουσα ή να εκπροσωπηθεί από δικηγόρους. Άλλωστε, όπως τόνισε η εισαγγελέας της έδρας, ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν εμφανίστηκε στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο παρά μόνο για να απολογηθεί.

Καλέσματα στη συγκέντρωση, που έρχεται εξάλλου λίγες μέρες μετά τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 9 χρόνια απ’ τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, απευθύνουν ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά  και η Καμπάνια «Δεν Είναι Αθώοι», η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, η Ε΄,Γ΄ και Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, τα σωματεία εργαζόμενων στα νοσοκομεία του “Αγίου Σάββα”, του “Γεννηματά” και Παίδων “Αγλαία Κυριακού”, η ΚΕΕΡΦΑ, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, κοινότητες μεταναστών και πρόσφυγες, συλλογικότητες και δημοτικές κινήσεις.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

📸Facebook

Δείτε επίσης