Δήλος Ανοικτό Μουσείο: Η αναστήλωση των εμβληματικών μνημείων του κορυφαίου αρχαιολογικού χώρου συνεχίζεται

απο Cyclades Open
ΔΗΛΟΣ ΑΝΟΙΚΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Δήλος Ανοικτό Μουσείο: το έργο που σχεδίασε και υλοποιεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων συνεχίζεται με ευρωπαϊκές πιστώσεις μέσα από τα Προγράμματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αναφέρει ο Δημήτρης Αθανασούλης, διευθυντής Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, με την στήριξη του Υπουργείο Πολιτισμού και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προχωρά στην αναστήλωση εμβληματικών μνημείων του κορυφαίου αρχαιολογικού χώρου με στόχο οι επισκέπτες της να απολαμβάνουν το μοναδικό φυσικό και πολιτιστικό δηλιακό τοπίο.

Παράλληλα, στο νησί εκτελούνται τρία ακόμη προγράμματα: τα δύο εκτελούνται από την με πιστώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Μυκόνου, που στέκεται πάντα αρωγός στην Δήλο, και αφορούν σε επείγουσες στερεώσεις και συντηρήσεις ετοιμόρροπων μνημείων του αναπεπταμένου αρχαιολογικού χώρου.

Το τρίτο πρόγραμμα εκτελείται σε συνεργασία με την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή École Française d’Athènes, η οποία, ως ιστορικός φορέας ανασκαφής της νήσου, συντρέχει επίσης στην συντήρηση των μνημείων της. Μέσα στις επόμενες βδομάδες, η Εφορεία θα ανοίξει το ανακαινισμένο κτήριο του Μουσείου Δήλου που υλοποιήθηκε με πιστώσεις του ΕΣΠΑ/ΕΠΑΝΕΚ.

Γιώργος Χατζημάρκος: Συμβάλουμε με τις δικές μας δυνάμεις. 4,32 εκ. ευρώ από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας μας

“Τόποι μοναδικής ιστορίας όλα τα νησιά μας, με αποτυπώματα ανεξίτηλα στην ιστορική διαδρομή του λαού μας.
Η φροντίδα της Ιστορικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς είναι έργο αποκλειστικό για το Υπουργείο Πολιτισμού αλλά και χρέος όλων μας, απο οποιαδήποτε θέση βρίσκεται ο καθένας απο εμάς, αναφέρει ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος.
Στα έργα που το Υπουργείο Πολιτισμού εκτελεί στην Δήλο, έχουμε την χαρά να μπορούμε να συμβάλουμε με τις δικές μας δυνάμεις. Με 4,32 εκ. ευρώ από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας μας.
Οπως γίνεται σε όλα τα νησιά μας, σε κάποια στηρίζει το Υπουργείο Πολιτισμού έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια μας και σε άλλα στηρίζουμε εμείς έργα που υλοποιεί το Υπουργείο Πολιτισμού” αναφέρει ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

📸Chloé Chavanon/Unsplash

Δείτε επίσης