Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης για ΕΤΑΔ και παραλίες: «Έγινε διαβούλευση κι εμείς δεν γνωρίζαμε τίποτα»

Μια εκπομπή του Aegean Voice με την Ειρήνη Προμπονά

απο Cyclades Open

Παρασκευή πρωί και η είδηση πως οι παραλίες πέρασαν με «εν κρυπτώ» διαβούλευση σε νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ) χτυπάει συναγερμό.

Ακριβώς αυτό συνέβη και στην ΠΕΔ Ν. Αιγαίου που μόλις το πληροφορήθηκε, αφού κανείς δεν γνώριζε πως υπάρχει διαβούλευση μιας εβδομάδας για το θέμα αυτό, δια περιφοράς αποφασίζει ομόφωνα να εκφράσει την κάθετη αντίθεσή της στέλνοντας την απόφαση τον πρωθυπουργό και στον ΥΠΟΙΚ ζητώντας να αφαιρεθεί το συγκεκριμένο άρθρο.

Αιγιαλοί και παραλίες, περιουσία των δήμων που σημαίνει εκτός των άλλων σημαντικών και πηγή εσόδων δεν γίνεται ν’ αλλάξουν χέρια, πόσο μάλλον μέσα από μια τέτοια αιφνιδιαστική διαδικασία.

Μιλώντας στον Aegean Voice 107,5 και στην εκπομπή «Στο βάθος κήπος» o δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας αναφέρθηκε στην ανησυχία που οδήγησε στην αντίδραση της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου και την ομόφωνη απόφασή της  καθώς το θέμα είχε τεθεί σε διαβούλευση μιας εβδομάδας εν κρυπτώ, χωρίς κανείς δήμος να γνωρίζει το παραμικρό.

Όπως εξήγησε ο κ. Λειβαδάρας η απόφαση για παραχώρηση στην ΕΤΑΔ παραλιών και αιγιαλών αφορά «τουριστικά δημόσια κτήματα» και όχι όλες τις παραλίες, ωστόσο χρειάζεται άμεσα να διευκρινιστεί τί θεωρείται ως «τουριστικό δημόσιο κτήμα». Επειδή λοιπόν κανείς δε φαίνεται να γνωρίζει τα χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν μια παραλία ως «τουριστικό δημόσιο κτήμα» και τι ακριβώς γίνεται σ’ αυτή την περίπτωση, όπως μας εξήγησε ο κ. Λειβαδάρας  «κάθε δήμος θα πρέπει  ν’ απευθυνθεί στην κτηματική του δημοσίου προκειμένου να λάβει απάντηση».

Δείτε επίσης