Δημήτρης Καπούνης-ΕΑΣ Νάξου στον ΣΚΑΪ 100,3: «Πολύ δύσκολη η ζωή των κτηνοτρόφων, να μας βοηθήσει η Πολιτεία!»

απο Cyclades Open

Το πόσο δύσκολη έχει γίνει η κατάσταση για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Νάξου και της υπόλοιπης χώρας εξήγησε γι’ άλλη μία φορά ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3FM.

Όπως τόνισε, οι μεγάλες αυξήσεις σε πολύτιμα είδη (ενέργεια, ζωοτροφές, πρώτες ύλες) έχουν εκτοξεύσει προς τα επάνω το κόστος παραγωγής.

Αυτό έχει, ως αποτέλεσμα, να έχουν ανέβει οι τιμές των προϊόντων (π.χ. του γάλακτος) στο ράφι. Παράλληλα οι κτηνοτρόφοι, επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα κόστη, μειώνουν την παραγωγή γάλακτος, δεν σιτίζουν σωστά τα ζώα τους (κι εκείνα αδυνατίζουν) και τα σφάζουν μικρά για να αποφύγουν τα έξοδα (ενώ ειδικά στην Νάξο δεν έχουν κρατήσει και αναπαραγωγικά ζώα για το γάλα).

Γι’ αυτούς τους λόγους, όπως επεσήμανε ο Δ. Καπούνης, «στην Ελλάδα δεν θα υπάρχει γάλα το 2023, ούτε κρέας», προσθέτοντας πως «οι κτηνοτρόφοι δεν βγαίνουν! Έκλεισαν ήδη έντεκα στάβλοι εδώ στην Νάξο και τους επόμενους μήνες θα ξεπεράσουν τους 20».

Τέλος, ο Δ. Καπούνης έκανε ξανά έκκληση στην Πολιτεία να σταθεί στο πλευρό του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου (κάτι που, όπως σχολίασε, ακόμη δεν έχει γίνει).

Δείτε επίσης