Δολοφονία Καραϊβάζ: Προφυλακίστηκαν οι δύο συλληφθέντες – Τι ισχυρίστηκαν

απο Cyclades Open

Τον δρόμο για την φυλακή παίρνουν μετά τις απολογίες που έδωσαν στον 30ο Τακτικό Ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι για εμπλοκή τους στην δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ πριν δύο χρόνια.

Τα δύο αδέλφια,48 και 40 χρονών, που συνελήφθησαν μετά από ένταλμα των δικαστικών αρχών για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία, φέρονται να δήλωσαν ενώπιον του δικαστικού λειτουργού πως δεν έχουν καμία σχέση με την μαφιόζικη επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος τον οποίο οι δράστες γάζωσαν έξω από το σπίτι του στον Άλιμο στις 9 Απριλίου 2021.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 10.30 το πρωί κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενώ ο Ανακριτής απαγόρευσε ακόμα και την πρόσβαση των διαπιστευμένων δικαστικών συντακτών στο δεύτερο όροφο του κτιρίου 9, παρά το γεγονός πως είχαν σχετική άδεια από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου.

Πρώτος απολογήθηκε για τουλάχιστον τέσσερις ώρες στον Ανακριτή ο μεγαλύτερος αδελφός που φαίνεται να θεωρείται ως ο οδηγός του λευκού βαν που εντοπίστηκε από κάμερες ότι βρισκόταν στον τόπο της δολοφονίας. Ακολούθησε η απολογία του 40χρονου που επίσης ήταν πολύωρη. Η απολογητική διαδικασία διήρκεσε έξι ώρες. Επί μία ώρα οι κατηγορούμενοι βρίσκοταν στο γραφείο του εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων ενώ στη συνέχεια η διάσκεψη μετά ανακριτή και εισαγγελέα διήρκησε περίπου δυόμιση με τρεις ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο αδελφοί ισχυρίζονται πως δεν εμπλέκονται στην δολοφονία, ενώ αμφισβητούν τα στοιχεία που τους έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης ως συμμετέχοντες στην εγκληματική ενέργεια, τα οποία όπως δήλωσε η συνήγορος τους Αθανασία Σταυρή “δεν συνδέονται μεταξύ τους”.

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αναφέρονται όλα τα μέτρα που φέρονται να είχαν λάβει για να μην εντοπιστούν, όπως η χρήση κινητών- φαντασμάτων όσο βρίσκονταν στην επίμαχη περιοχή καθώς και μέτρα για την εύκολη και γρήγορη διαφυγή τους μόλις ο δημοσιογράφος “γαζώθηκε” από τον εκτελεστή.

Αύριο σύμφωνα με πληροφορίες η χήρα του δημοσιογράφου θα μεταβεί στα δικαστήρια με τον δικηγόρο της Απόστολο Λύτρα για να δηλώσει παράσταση προς Υποστήριξη της Κατηγορίας.

Πηγή: NEWS247

Δείτε επίσης