ΧΥΤΑ Νάξου: Η φωτιά έσβησε-Παραμένουν σε επιφυλακή οι αρμόδιες αρχές

απο Cyclades Open

Μια ακόμα ανάφλεξη στον ΧΥΤΑ Νάξου, προκάλεσε πυρκαγιά, ευτυχώς όχι εκτεταμένη όσο την προηγούμενη φορά, η οποία έσβησε-επιφανειακά τουλάχιστον- χωρίς άλλα προβλήματα.

Σύμφωνα με τον Έπαρχο Νάξου Γιάννη Μαργαρίτη και όσα ανέφερε στο Cyclades Open ήταν γύρω στις 06:15 το πρωί της Παρασκευής (26/04) όταν ενημερώθηκαν για την ανάφλεξη στον ΧΥΤΑ και αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρχές. Με τσάπα, JCP και φορτηγά και την ρίψη χώματος μέχρι τις 09:15 η φωτιά που ευτυχώς δεν ήταν εκτεταμένη τέθηκε υπό έλεγχο. Η Πυροσβεστική παρακολουθούσε ώστε αν η φωτιά έβγαινε εκτός ορίων ΧΥΤΑ να επέμβει άμεσα, καθώς εντός του κυττάρου του ΧΥΤΑ απαγορεύεται η ρίψη νερού.

Ακολουθεί πλέον διήμερη επιφυλακή, ώστε αν παραστεί ανάγκη να επέμβουν εκ νέου, ενώ η Πυροσβεστική ερευνά τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Σε ερώτησή μας, αν η φωτιά σχετίζεται με την προηγούμενη του Ιανουαρίου, αν δηλαδή αναζωπυρώθηκε η παλιά φωτιά που έκαιγε ακόμα “στα σπλάχνα” του ΧΥΤΑ, ο κ. Μαργαρίτης απάντησε πως είναι “100% καινούργια φωτιά και δεν σχετίζεται με την προηγούμενη του Ιανουαρίου η οποία έσβησε εντελώς πριν από ένα μήνα περίπου”.

Διαβάστε σχετικά με την πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ Νάξου την 25η Ιανουαρίου 2024

Ο περιφερειακός σύμβουλος και γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Μιχάλης Φραγκίσκος αναφέρει τα εξής στην ανάρτησή του:

“Η ολυμπιακή φλόγα μας μάρανε!! Στο ΧΥΤΑ Νάξου καίει άσβεστη η ιερή φλόγα. Και όχι μία αλλά πολλές φλόγες. Στo video φαίνεται η σημερινή ανάφλεξη που προέρχεται από τη φωτιά του Γενάρη, που συνεχίζει να σιγοκαίει μέσα στο σώμα του ΧΥΤΑ. Πέρα από παραλήψεις, αιτία είναι η απουσία διαλογής στη πηγή (στο σπίτι), δηλαδή αιτία είναι η τροφοδοσία του ΧΥΤΑ με σύμμικτα απορρίμματα (καύσιμη ύλη). Ο υπεύθυνος ΦΟΔΣΑ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ιδιοκτήτης του ΧΥΤΑ, που εδρεύει στη Ρόδο πρέπει να βρει τρόπο να είναι παρών στη Νάξο, γιατί το πρόβλημα των αναφλέξεων θα είναι συνεχόμενο” αναφέρει ο κ. Φραγκίσκος.

📸video shot

Δείτε επίσης