Δυστύχημα στα Τέμπη: Μήνυση κατά πολιτικών και στελεχών του ΟΣΕ κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων

απο Cyclades Open
ΤΕΜΠΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Νέα δικαστική εξέλιξη αναφορικά με το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που βίωσε ποτέ η χώρα καθώς συγγενείς θυμάτων των Τεμπών κατέθεσαν μήνυση κατά 17 προσώπων και κατά παντός υπευθύνου στον εισαγγελέα εφετών Λάρισας, όπως αναφέρει το dikastiko.gr.

Η μήνυση κατατέθηκε με σκοπό να υπάρξει δυνατότητα έρευνας μέχρι και 15 χρόνια πριν το δυστύχημα.

Η μήνυση στρέφεται κατά διοικήσεων του ΟΣΕ, της Hellenic Train, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και κατά πολιτικών προσώπων (πρωθυπουργού, πρώην υπουργού Μεταφορών, νυν υπουργού Μεταφορών, υπουργού μεταφορών των δύο προηγούμενων κυβερνήσεων και κατά των πρώην και νυν προέδρων και Διευθυνόντων Συμβούλων του ΟΣΕ).

Η μήνυση, έχει στόχο να αναζητηθούν ενδεχόμενες ευθύνες στην παρούσα αλλά και σε προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και σε στελέχη των σιδηροδρόμων.

Αναμένονται και νέες κλήσεις

Υπενθυμίζεται ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατά του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου ΟΣΕ και δύο μελών της επιτροπής που εισηγήθηκαν τη μετάταξη του προφυλακισθέντος 59χρονου Σταθμάρχη για παράβαση καθήκοντος, καθώς το όριο ηλικίας για την απόφαση αυτή ήταν τα 47 έτη.

Ο εφέτης ανακριτής αναμένεται να αποστείλει τις επόμενες ώρες και νέες κλήσεις, ανοίγοντας τον κύκλο των ερευνών και διώξεων προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι ευθύνες για την εθνική τραγωδία με τους 57 νεκρούς συνανθρώπους μας.

Πηγή: dikastiko.gr

Δείτε επίσης