Εκλογές 2023: Ένα debate με πέντε πολιτικούς αρχηγούς

απο Cyclades Open

Τη διεξαγωγή μια τηλεμαχίας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των πέντε κομμάτων που εισήλθαν στη Βουλή, όπως προέκυψε από την κάλπη της 21ης Μαΐου, αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή.

Η Νέα Δημοκρατία προσήλθε στη Διακομματική με τον αλαζονικό αέρα της πρωτιάς προτείνοντας αυτό που αποφασίσθηκε, δηλαδή τη διεξαγωγή debate με πέντε πολιτικούς αρχηγούς (Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος) εκτοπίζοντας τον Γιάννη Βαρουφάκη, το κόμμα του οποίου δεν κατόρθωσε στις εκλογές της 21ης Μαΐου να πιάσει το όριο του 3% για να εισέλθει στη Βουλή.

«Εμείς πιστεύουμε ότι οι τηλεμαχίες, οι συζητήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, είναι οξυγόνο για τη Δημοκρατία» είχε δηλώσει νωρίτερα ο Άκης Σκέρτσος, προσθέτοντας πως «προσερχόμαστε με θέση να γίνει η τηλεμαχία για όλα τα κόμματα που έχουν εκλεγεί από την τελευταία κάλπη».

Δύο προτάσεις κατέθεσε στη συνεδρίαση ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές η Κουμουνδούρου πρότεινε να διεξαχθούν δύο debate «ένα μεταξύ των πέντε πολιτικών αρχηγών, όπως ζητούν και τα άλλα κόμματα, και ένα debate μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών των δύο πρώτων κομμάτων, όπως είχε δεσμευθεί δημόσια ότι θα γίνει και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου».

Τι αλλάζει

Στη Διακομματική Επιτροπή αποφασίσθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες αλλαγές σε σχέση με τη τηλεμαχία ππου έγινε πριν από τις κάλπες του Μαΐου.

Αναμένεται να αλλάξουν οι θεματικές ενότητες και να υπάρξει και μια ελεύθερη ερώτηση των έξι δημοσιογράφων που θα συμμετέχουν. Επίσης, αναμένεται να δοθεί περισσότερος χρόνος στους πολιτικούς αρχηγούς.

Η ημερομηνία που θεωρείται επικρατέστερη για τη διεξαγωγή του είναι η 15η Ιουνίου.

📸pixsila/Pixabay

Δείτε επίσης