Ένα ελληνικό νησί στην “ελίτ” των γαμήλιων προορισμών

απο Cyclades Open

Με την αυξανόμενη πρόσβαση σε οικονομικά προσιτές επιλογές ταξιδιού και έναν μεγάλο αριθμό γραφικών τοποθεσιών, οι γάμοι προορισμού κερδίζουν ολοένα σε  δημοτικότητα.

Σύμφωνα με την Future Market Insights, η παγκόσμια αγορά γάμων προορισμού κατέχει προβλεπόμενο μερίδιο 22,81 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ το 2022 και είναι πιθανό να ξεπεράσει τα 54,44 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ μέχρι το 2032, κινούμενη με Σύνθετο Ετήσιο Ρυθμό Ανάπτυξης (CAGR) της τάξης του 6% κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης (2022-2032).

Η αγορά αυτή θα σημειώσει ρυθμό ανάπτυξης 29% εφέτος, σε σχέση με πέρυσι. Αυτή η ανάπτυξη φαίνεται να πυροδοτείται από παράγοντες όπως η αυξανόμενη μεσαία τάξη, η άνθηση της οικονομίας και να τροφοδοτείται από φιλοδοξίες που προκαλούνται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ευρώπη θα συνεχίσει να είναι μία από τις πιο ελκυστικές αγορές κατά την περίοδο πρόβλεψης, με το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει τους περισσότερους γάμους προορισμού και να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 28% του μεριδίου αγοράς εφέτος.

Στους Top προορισμούς για τη διοργάνωση γάμων στην Ευρώπη ξεχωρίζουν η Σαντορίνη, η Τοσκάνη, το Πόρτο και η Ακτή Αμάλφι στην Ιταλία και το Εδιμβούργο στη Σκωτία.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μια ακόμη δημοφιλής επιλογή για τη διοργάνωση γάμων στο εξωτερικό λόγω των χαλαρών κανονισμών που υφίστανται για την έκδοση βίζας, της εύκολης συνδεσιμότητας, της ηλιοφάνειας όλο τον χρόνο και μιας ποικιλίας από παρθένες παραλίες και γραφικές οροσειρές, που λειτουργούν ως πόλος έλξης μεταξύ των ζευγαριών.

Σημείο αναφοράς στον γαμήλιο τουρισμό αποτελεί και η Ινδία, με προορισμούς στα βόρεια της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των Ρατζαστάν και Μουσούρι, να βασίζουν σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξή τους στον γαμήλιο τουρισμό.

Πιο οικονομικοί οι γάμοι εκτός… έδρας

Οι γάμοι στο εξωτερικό διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη συνολική ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς γάμων προορισμών, καθώς τα ζευγάρια αναζητούν μια μοναδική και εξατομικευμένη εμπειρία, επηρεάζοντας θετικά τις τοπικές οικονομίες.

Η επιλογή πολλές φορές των ζευγαριών να τελέσουν τον γάμος τους εκτός… έδρας συνδέεται και με το κόστος, αφού το κόστος ενός γάμου στο εξωτερικό -στον οποίο συνήθως παρίστανται πολύ λίγα άτομα, οι στενοί συγγενείς των νεονύμφων- είναι σημαντικά μικρότερο από έναν γάμο στο σπίτι, καθώς στην πλειοψηφία τους οι “παίκτες” της αγοράς προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις.

Τα ζευγάρια τείνουν προς τους γάμους προορισμού λόγω της διαθεσιμότητας πολλαπλών, εξατομικευμένων επιλογών. Για παράδειγμα, μερικά ζευγάρια μπορεί να προτιμούν μικρότερες, πιο οικείες τελετές σε αίθουσες χορού, αρχοντικά, κιόσκια ή ιδιωτικές τοποθεσίες, κ.λπ. Αυτή η τάση ενθαρρύνει όλους όσοι δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη αγορά να παρέχουν προσαρμοσμένα πακέτα.

Οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να προσαρμόσουν πτυχές όπως η κουζίνα, η ατμόσφαιρα και τα θέματα.

Όπως προκύπτει από τη μελέτη, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής και τα αυξανόμενα εισοδήματα είναι ορισμένοι παράγοντες που “ανοίγουν την πόρτα” σε νέους “παίκτες” να εισέλθουν στην αγορά.

Πηγή: money-tourism.gr

📸Anastasia Sk/Unsplash

Δείτε επίσης