ΕΛΣΤΑΤ-Απογραφή: Αφού καταφέραμε να μετρηθούμε στις 19 Ιουλίου θα μάθουμε και πόσοι είμαστε

απο Cyclades Open

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ενημερώνει ότι μετά την επιτυχή ολοκλήρωση και των τριών φάσεων της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2021, της πρώτης ψηφιακής απογραφής στη χώρα μας, και την ολοκλήρωση της επεξεργασίας και ελέγχου των δεδομένων, τα (προσωρινά) αποτελέσματα αναφορικά με τον Μόνιμο Πληθυσμό θα ανακοινωθούν την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022.

Μέσω της Απογραφής, η οποία διενεργήθηκε βάσει κοινών μεθοδολογικών αρχών, κανόνων και προδιαγραφών σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ενωσιακό δίκαιο (Κανονισμός ΕΚ 763/2008) καθώς και στο Νόμο 4772/2021 (Α’ 17), έγινε η καταμέτρηση του πληθυσμού της Ελλάδας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο ή Κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, καλύπτοντας όλη την Επικράτεια (ηπειρωτική Ελλάδα, νησιά, παραμεθόριες περιοχές), ενώ παράλληλα συγκεντρώθηκαν στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του.

Στη συνέντευξη τύπου που θα ακολουθήσει θα παρουσιαστούν τα δεδομένα και ο πρωτοποριακός τρόπος διεξαγωγής της Απογραφής καθώς και τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά της.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τον Νόμο 4772/2021, τα στοιχεία για τον Νόμιμο Πληθυσμό θα ανακοινωθούν τον Δεκέμβριο του 2022.

Η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών με μια ματιά

• Η πρώτη Απογραφή που έγινε με νόμο του Ελληνικού Κράτους (4772/2021) και ψηφίστηκε από την απόλυτη πλειοψηφία του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

• Η πρώτη ψηφιακή Απογραφή από καταβολής του Ελληνικού Κράτους.

• Για πρώτη φορά η μεγάλη συμμετοχή καθώς και η ποιότητα και το βάθος των στοιχείων

επιτρέπουν τη δημιουργία ενός αξιόπιστου στατιστικού μητρώου πληθυσμού και την πλήρη

αντιπροσώπευση όλων των κατοίκων της Χώρας στις επίσημες στατιστικές.

Περισσότερες πληροφορίες για την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών: https://www.statistics.gr/el/2021-census-pop-hous

Δείτε επίσης