Ενημερωτική συνάντηση/συζήτηση για την προστασία των λιβαδιών Ποσειδωνίας, σε Κυκλάδες και Σύρο

Cyclades Posidonia Alert!

απο Cyclades Open

Στo πλαίσιo της ενημερωτικής εκστρατείας Cyclades Posidonia Alert, οι φορείς Cyclades Preservation Fund (CPF) και Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) , αλλά και ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου ως Τοπικός Πρεσβευτής της πρωτοβουλίας, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν σε μία ενημερωτική συνάντηση/συζήτηση σχετικά με την σημαντικότητα και την ανάγκη προστασίας των Λιβαδιών Ποσειδωνίας που βρίσκονται στις θάλασσές μας, αλλά και τις προκλήσεις που σχετίζονται με την ανεξέλεγκτη αγκυροβολία των σκαφών αναψυχής που πλέουν στις Κυκλάδες, και δη στην ευρύτερη περιοχή της Σύρου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ξενοδοχείου Ερμής (πλατεία Κανάρη) , την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, 11:00-13:00.

Στόχος της συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό και υλοποίηση της ενημερωτικής εκστρατείας Cyclades Posidonia Alert στην Σύρο.

Σας περιμένουμε με χαρά να ακούσουμε τις απόψεις σας, τις σκέψεις σας, την πολύτιμη εμπειρία και γνώση σας από το πεδίο!

*Παρακαλούμε όπως προσέλθετε με πιστοποιητικό εμβολιασμού για να είμαστε σύμφωνοι με τους κανονισμούς του χώρου που μας φιλοξενεί.

**Η διατήρηση της μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης είναι υποχρεωτική.

ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ!

Ακριβώς επειδή η εμπειρία σας από το πεδίο είναι ανεκτίμητη, πέραν της παρουσίας σας στην συνάντηση, σας προσκαλούμε να συμβάλετε σε αυτή την κοινή προσπάθεια χαρτογράφησης των Λιβαδιών Ποσειδωνίας στη Σύρο, ώστε να συγκεκριμενοποιήσουμε και να προτεραιοποιήσουμε τα σημεία αυτά στα οποία υπάρχει ταυτόχρονα Ποσειδωνία

και υψηλή πίεση από τα σκάφη αναψυχής στη Σύρο, απαντώντας στο παρακάτω σύντομο ερωτηματολόγιο:

Σύρος – Ερωτηματολόγιο

Γνωστό και ως «γρασίδι του Ποσειδώνα» ή πιο απλά Ποσειδωνία, το είδος Posidonia oceanica φύεται μόνο στη Μεσόγειο θάλασσα , γεγονός που το καθιστά εμβληματικό για τους λαούς της – ένα υποθαλάσσιο αντίστοιχο της ελιάς.

Δείτε επίσης