Επέτειος Γρηγορόπουλου: Οι προγραμματισμένες πορείες- Κλειστοί σταθμοί Μετρό και δρόμοι στην Αθήνα

απο Cyclades Open

Δύο πορείες είναι προγραμματισμένες για σήμερα στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν 15 χρόνια στα Εξάρχεια από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα. Η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας θα γίνεται σήμερα υπό δύσκολες συνθήκες μιας και θα υπάρχουν κλειστοί δρόμοι, αλλά και σταθμοί του Μετρό για αρκετές ώρες.

Ταυτόχρονα, η Αθήνα για ακόμα μία μέρα δεν έχει ταξί.

Παράλληλα, τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα θα είναι Δρακόντεια. Παρόμοιο θα είναι και την Πέμπτη το σκηνικό, καθώς ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα.

Τι ώρα οι συγκεντρώσεις και οι πορείες

Στις 12 το μεσημέρι, μαθητές και φοιτητικοί σύλλογοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία, ενώ στις 6 το απόγευμα θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια συλλογικότητες και φορείς.

Πόσες ώρες θα είναι κλειστοί δύο σταθμοί του Μετρό

Η ΕΛΑΣ έχει δώσει εντολή ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» να κλείσει στις 9 το πρωί μέχρι νεωτέρας, ενώ ο σταθμός «Μοναστηράκι» να κλείσει από τις 11 μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι. Θα ξανακλείσει όμως από τις 6 το απόγευμα μέχρι να δώσει εντολή επαναλειτουργίας η αστυνομία.

Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Η Τροχαία ανακοίνωσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Δηλαδή, δεν έχει ανακοινώσει ποιοι δρόμοι θα κλείσουν, αλλά αυτό θα εξαρτάται από τα συλλαλητήρια, τις πορείες, καθώς και από τυχόν επεισόδια που ενδέχεται να σημειωθούν.

Σίγουρα λίγο μετά τις 11 θα υπάρχουν προβλήματα στην Πανεπιστημίου, όπου και θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση μαθητών και φοιτητών.

Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής θα λάβει μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Τέλος, η Αστυνομία κάλεσε τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή των χώρων των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Παρόμοια μέτρα ασφάλειας με αυτά που εφαρμόστηκαν στην επέτειο του Πολυτεχνείου, θα ισχύουν σήμερα. Περίπου 4.000 αστυνομικοί από τις υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, θα βρίσκονται επί ποδός.

Ελικόπτερο της αστυνομίας και drone θα δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Σε ετοιμότητα θα βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ, οι Ομάδες Δράση και Δίας, αλλά και οχήματα εκτόξευσης νερού. Φύλαξη θα υπάρχει σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, κυβερνητικά κτίρια, γραφεία κομμάτων, αλλά και σε αστυνομικές υπηρεσίες.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δείτε επίσης