Επιμελητήριο Κυκλάδων: Συνεχίζονται τα σεμινάρια σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

απο Cyclades Open

Περισσότεροι από 700 συμμετέχοντες παρακολούθησαν τα δύο πρώτα σεμινάρια για το κλάδεμα και τον εμβολιασμό στην άμπελο, του νέου κύκλου εκπαιδευτικών σεμιναρίων του 2022 που οργανώνει το Επιμελητήριο Κυκλάδων σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με σκοπό την ανάδειξη & αξιοποίηση του αγροδιατροφικού πλούτου των Κυκλάδων.
Κατά τη διάρκεια των δύο σεμιναρίων αναλύθηκαν θέματα που αφορούν τις καλές πρακτικές κλαδέματος ανάλογα με την ποικιλία, την κατάλληλη εποχή και τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στα νησιά των Κυκλάδων, καθώς και τις ανάγκες που οδήγησαν στην ανάπτυξη του εμβολιασμού, τις αποδοτικότερες μεθόδους, τις σημαντικότερες τεχνικές εμβολιασμού της αμπέλου και τους παράγοντες που τις επηρεάζουν.
Τα σεμινάρια συνεχίζονται με άλλες δύο εισηγήσεις σχετικά με την προστασία των καλλιεργούμενων φυτών (κηπευτικών, εσπεριδοειδών, ελαιόδεντρων και αμπέλου) από τις διάφορες ασθένειες και τα προβλήματα που προκαλούν έντομα και ακάρεα, τις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες:

• Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022, 18.00-20.00
Οι κυριότερες ασθένειες κηπευτικών, εσπεριδοειδών και αμπέλου στις Κυκλάδες, με εισηγητή τον Καθηγητή και Διευθυντή του Εργαστηρίου Φυτοπαθολογίας κ. Επαμεινώνδα Παπλωματά.

• Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, 18.00-20.00
Ζωικοί εχθροί καλλιεργούμενων φυτών και η ολοκληρωμένη αντιμετώπισή τους, με εισηγητή τον Καθηγητή και Διευθυντή του Εργαστηρίου Γεωργικής Ζωολογίας και Εντομολογίας κ. Γεώργιο Παπαδούλη.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο που δραστηριοποιείται στον χώρο του πρωτογενούς τομέα, της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας στις Κυκλάδες και πραγματοποιούνται μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους εισηγητές καθώς και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: https://www.e-kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=53516&articleid=64968 ή να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Κατάρτισης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο στο τηλέφωνο 22810 82346 (εσωτερικό 4) καθώς και στα γραφεία των νησιών σε Άνδρο 22820 51490 | Σαντορίνη 22860 25788| Μήλο 22870 23970 | Μύκονο 22890 23937 | Νάξο 22850 22767 | Πάρο 22840 23031 | Τήνο 22830 22404.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και μία ώρα πριν την έναρξη του κάθε σεμιναρίου, οπότε και θα αποστέλλεται ο σύνδεσμος παρακολούθησης σε όσους έχουν δηλώσει το email τους. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία ή αντιμετωπίζουν τεχνικές δυσκολίες, θα υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής επικοινωνίας και υποστήριξης στα τηλέφωνα που αναφέρονται παραπάνω.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά την ολοκλήρωση του κάθε σεμιναρίου και την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων το video κάθε εισήγησης αναρτάται στο κανάλι του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στο YouTube, όπου είναι ήδη διαθέσιμα τα δύο πρώτα σεμινάρια.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Κυκλάδων αλλά και για κάθε νέα είδηση που αφορά την επιχειρηματική κοινότητα μπορείτε να επισκεφθείτε το portal e-kyklades.gr καθώς και τις σελίδες του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στο Facebook, το Instagram και το κανάλι στο YouTube.

Δείτε επίσης