Νέα ιστοσελίδα για τις καλές πρακτικές του Δικτύου Πόλεων για την «ένταξη» μεταναστών και προσφύγων

Τη δράση και τις καλές πρακτικές των μελών του Δικτύου Πόλεων για την «ένταξη» μεταναστών και προσφύγων επιχειρεί να αναδείξει η ιστοσελίδα www.cnigreece.gr

απο Cyclades Open

Τη δράση και τις καλές πρακτικές των μελών του Δικτύου Πόλεων για την «ένταξη» μεταναστών και προσφύγων επιχειρεί να αναδείξει η ιστοσελίδα www.cnigreece.gr. Η ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη σε ελληνικά και αγγλικά και απευθύνεται σε εκπροσώπους θεσμικών φορέων, σε οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών, σε επαγγελματίες που εργάζονται στον τομέα της υποστήριξης και προστασίας ευπαθών ομάδων, καθώς και στο ευρύτερο κοινό.

Σε αυτήν παρουσιάζονται πρωτοβουλίες των δήμων μελών του Δικτύου Πόλεων, όπως η ένταξη πολιτών τρίτων χωρών στην εργασία και την εκπαίδευση. Ο επισκέπτης μπορεί επίσης να βρει στην ατομική σελίδα κάθε δήμου, τις κοινωνικές δομές, τις υπηρεσίες και τα προγράμματα που υποστηρίζουν προσφυγικό και μεταναστευτικό πληθυσμό.

Το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη είναι ένα δίκτυο 18 ελληνικών δήμων που ανταλλάσσουν και σχεδιάζουν μαζί καλές πρακτικές στον τομέα της ένταξης προσφύγων και μεταναστών. Δημιουργήθηκε το 2018 στη βάση μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δήμων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης και λειτουργεί με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Η κατασκευή της ιστοσελίδας χρηματοδοτήθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης στο πλαίσιο της υποστήριξης που παρέχει στο Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη.

Δείτε επίσης