Επίσημη ενημέρωση από τον δήμο για την πυρκαγιά στη Χώρα Αμοργού

απο Cyclades Open

Σας ενημερώνουμε ότι η δασική περιοχή πλησίον του επαρχιακού οδικού δικτύου στο Βουνό της Χώρας Αμοργού, όπου εκδηλώθηκε  πυρκαγιά στις 05/06/2024, από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες, έχει πλήρως κατασβεστεί με ασφάλεια.

Η ηλεκτροδότηση της Αιγιάλης που αποκαταστάθηκε το απόγευμα της Τρίτης θα διακοπεί το πρωί της Παρασκευής 07/06/2024 για την αντικατάσταση των καμένων στοιχείων του δικτύου. Για τις ώρες διακοπής θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση.

Ο Δήμος Αμοργού ευχαριστεί θερμά

–         Το προσωπικό και την διοίκηση της Πυροσβεστικής (τον Συντονιστή επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, την Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, τα Κλιμάκια Νάξου και Αμοργού) για την διάθεση δυνάμεων και τροχοφόρων από την Νάξο και τον συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης.

–         Το προσωπικό και την Διοίκηση της Δασοφυλακής και του Αστυνομικού Σταθμού.

–         Το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων & Διαχείρισης Κρίσεων για την διάθεση 3 Αεροπλάνων Air Tractor από την Ρόδο και τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για το προσωπικό του ενδιαφέρον

–         Τον υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ στην Αμοργό για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης της περιοχής της Αιγιάλης,

–         Την Διεύθυνση ΔΕΔΔΗΕ Κυκλάδων για την συνεργασία και τον σχεδιασμό της ταχείας αποκατάστασης των ζημιών στο δίκτυο μεταφοράς

–         Τον προϊστάμενο του Σταθμού Παραγωγής ΔΕΗ Αμοργού για την συνεργασία

–         Τον πλοιοκτήτη και το πλήρωμα του Express Skopelitis για την μεταφορά δυνάμεων της πυροσβεστικής από την Νάξο,

–         Το προσωπικό του Δήμου Αμοργού

–         Την ΕΔΟΚ Αμοργού

–         Την Γιαννακός Νικήτας και Νικόλαος ΟΕ για την διάθεση δύο Υδροφόρων,

–          Την Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Αμοργού και όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς καθώς και όλους όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο το έργο των ομάδων που επιχειρούσαν.

Δυστυχώς τις κρίσιμες ώρες που όλοι δίναμε μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κάποιοι διέδιδαν  από τα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης ψευδείς ειδήσεις και ανακριβείς πληροφορίες.

Σας παρακαλούμε να απευθύνεστε στα αρμόδια όργανα του Δήμου για την πληροφόρησή σας (αρμόδιος αντιδήμαρχος Σίμος Σταμάτιος και γραφείο πολιτικής προστασίας Κωβαίος Γεώργιος του Νικήτα) και να ενημερώνεστε από το site και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου.

Δείτε επίσης