Εταιρεία σχεδιάζει υπερηχητικό αεροπλάνο που θα κάνει το Νέα Υόρκη – Τόκιο σε 60 λεπτά

απο Cyclades Open

Υπερηχητικό αεροπλάνο που θα μπορεί να πετά με εννέα φορές την ταχύτητα του ήχου και να μεταφέρει περίπου 12 επιβάτες ετοιμάζει η εταιρεία Venus Aerospace.

Οι επιβάτες θα μπορούν να βλέπουν το σκοτάδι του διαστήματος

Σύμφωνα με το περιοδικό Robb Report, το υπερηχητικό αεροπλάνο Stargazer, θα είναι εξοπλισμένο με κινητήρα περιστροφικού πυροκροτητή που περιστρέφεται με 20.000 στροφές ανά δευτερόλεπτο, θα έχει μήκος 45 μέτρα και πλάτος 30 μέτρα και θα ταξιδεύει μόνο μεταξύ δύο πόλεων στον κόσμο, πετώντας με 11.000 χιλιόμετρα την ώρα σε υψόμετρο άνω των 50.000 μέτρων.

Το Stargazer 68 τόνων θα απογειωθεί χρησιμοποιώντας συμβατικούς κινητήρες που χρησιμοποιούνται από σύγχρονα αεροσκάφη, αλλά θα τροφοδοτείται από πυραύλους μόλις φτάσει σε ένα ορισμένο ύψος. Η διαδρομή στην οποία θα ταξιδέψει δεν είναι τεχνικά στην άκρη του διαστήματος -η γραμμή Κάρμαν, η οποία βρίσκεται 100 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη- αλλά θα είναι αρκετά υψηλή ώστε να επιτρέπει στους επιβάτες να παρατηρούν την καμπυλότητα του πλανήτη και το σκοτάδι του διαστήματος.

Η τεχνολογία του περιστροφικού πυροκροτητή, που καίει 20% λιγότερα καύσιμα από έναν συμβατικό κινητήρα, προωθείται από το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά η δοκιμή Venus ήταν η πρώτη.

Πάνω στην ιδέα πάντως – ενός υπερηχητικού τζετ- εκτός από τη Venus Aerospace η οποία προσπαθεί να το υλοποιήσει από το 2020 εργάζονται και άλλες εταιρείες όπως η Sierra Space, η Virgin Galactic και η China Space Transportation Company. Η Virgin Galactic σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει υπερηχητικά αεροσκάφη για τη μεταφορά επιβατών μεταξύ πολύ μακρινών προορισμών, με το τζετ Unity 2 της εταιρείας να σπάει το ρεκόρ που κατείχε το Concorde αφού έφτασε σε ταχύτητα 2,47 Mach το 2018. Η  China Space Transportation αναπτύσσει ένα αεροπλάνο 12 επιβατών που θα μπορούσε να πετάξει από τη Νέα Υόρκη στο Πεκίνο σε μία ώρα.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δείτε επίσης