Νάξος: Η «Ευδοκία», μια ειδική περίπτωση θαλάσσιας χελώνας [Βίντεο & Φωτογραφίες]

απο Cyclades Open

Μετά τη φροντίδα που δέχτηκε από τους ενθρώπους του Συλλόγου Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου και του ΑΡΧΕΛΩΝ, μια ακόμα χελώνα, η γεμάτη θέληση για ζωή, πεισματάρα και δυναμική «Ευδοκία» επέστρεψε στη θάλασσα…

Πριν δύο μήνες ενημερωθήκαμε από δύτες και κολυμβητές ότι στην θαλάσσια περιοχή της Αγίας Άννας κυκλοφορεί μια χελώνα η οποία ήταν τραυματισμένη και κολυμπούσε περίεργα.

Για μια βδομάδα ψάχναμε την χελώνα αυτή η οποία έφερε σοβαρό τραύμα στο καβούκι το οποίο είχε προκληθεί από προπέλα σκάφους. 

Καθημερινά λαμβάναμε κλήσεις από κολυμβητές και δύτες και έτσι γνωρίζαμε την ευρύτερη περιοχή που βρισκόταν, όταν τελικά στις 28 Αυγούστου μας κάλεσαν από το καταδυτικό κέντρο στην Αγία Άννα ότι την είχαν βρει και αμέσως σπεύσαμε για να την συλλέξουμε.

Η “Ευδοκία” παρά τον σοβαρό της τραυματισμό ήθελε να επιβιώσει.

Η αρχική εκτίμηση της κατάστασής της δεν ήταν αισιόδοξη, καθώς το καβούκι της είχε κοπεί σε τρία σημεία και παρουσίαζε παράλυση και στα 2 πίσω πτερύγια.

Ωστόσο, σε συνεργασία με τον ΑΡΧΕΛΩΝ, ξεκίνησε αμέσως ο αγώνας για την σωτηρία της με καθημερινή φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή.

Η «Ευδοκία» έδειξε ότι είναι μεγάλη μαχήτρια με ισχυρή θέληση για ζωή και σε μόλις 2 μήνες έδειξε απίστευτη βελτίωση στα τραύματα και η κίνηση στο ένα από τα πίσω πτερύγια επανήλθε.

Έτσι, η δυναμική Ευδοκία επέστρεψε χθες επιτυχώς στη θάλασσα κολυμπώντας και καταδύοντας με άνεση.

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στην διάσωση της Ευδοκίας και ευχόμαστε να την συναντούμε και να βλέπουμε την πρόοδο της για πολλά χρόνια.

.

.


Δείτε επίσης