Γάζα: Νεκρά 6 πρόωρα βρέφη και 9 ασθενείς στο νοσοκομείο αλ-Σίφα

απο Cyclades Open

Αυξάνεται ο αριθμός των πρόωρων βρεφών και των ασθενών που νοσηλεύονταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας και έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος στο νοσοκομείο αλ-Σίφα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον υφυπουργός Υγείας της Χαμάς Γιούσεφ Άμπου Ρις, τις τελευταίες ώρες έχασαν τη μάχη ένα πρόωρο βρέφος και δύο ασθενείς στο νοσοκομείο, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό απολογισμό σε έξι νεκρά βρέφη και εννιά ασθενείς.

Το νοσοκομείο, που είναι το μεγαλύτερο στη Λωρίδα της Γάζας, έχει τεθεί εκτός λειτουργίας αφού εξαντλήθηκαν τα καύσιμά του. Την κατάσταση αυτή επιβεβαίωσε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), κάνοντας λόγο για τρομερή και επικίνδυνη κατάσταση.

Εκατοντάδες ασθενείς παγιδεύτηκαν και χιλιάδες άνθρωποι αναζήτησαν καταφύγιο γύρω από το νοσοκομείο τη Δευτέρα, καθώς ισραηλινά στρατεύματα και μαχητές της Χαμάς μάχονταν κοντά στο συγκρότημα.

Το ιατρικό προσωπικό αναφέρει ότι λόγω των ισραηλινών επιδρομών επικρατεί το απόλυτο χάος και στις εγκαταστάσεις επικρατεί έλλειψη φαρμάκων, νερού και τροφής.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε ότι το νοσοκομείο αλ-Κουντς στην πόλη της Γάζας τέθηκε επίσης εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης καυσίμων.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Άμπου Ρις, όλα τα νοσοκομεία στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας είναι «εκτός λειτουργίας». Συνολικά, 20 από τα 36 νοσοκομεία της Γάζας «δεν λειτουργούν πλέον», σύμφωνα με την ανθρωπιστική υπηρεσία του ΟΗΕ.

Σημειώνεται ότι ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι προσφέρθηκε να απομακρύνει τα νεογέννητα μωρά και τοποθέτησε 300 λίτρα καυσίμου στην είσοδο του αλ-Σίφα το βράδυ του Σαββάτου, όμως οι μαχητές της Χαμάς τα αρνήθηκαν.Τόνισε ωστόσο ότι το νοσοκομείο παραμένει νόμιμος στόχος αφού η Χαμάς χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις του.

Από την πλευρά της, η Χαμάς διέψευσε αυτούς τους ισχυρισμούς, σημειώνοντας ότι αυτή η ποσότητα (των καυσίμων) δεν επαρκεί για να λειτουργήσουν οι γεννήτριες του νοσοκομείου για πάνω από 30 λεπτά.

Πηγή: naftemporiki.gr

📸 twitter

Δείτε επίσης