Γεωργιάδης: Μετά τη “θυσία” Μητσοτάκη, εκείνος βλέπει “ευκαιρία” στην τραγωδία των Τεμπών

Χρήστος Μπαρούνης/News247.gr

απο Cyclades Open

Τη “γραμμή” του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έκανε λόγο για ‘θυσία” των παιδιών που χάθηκαν στα Τέμπη κατά την ομιλία του στο Μαρούσι χθες Σάββατο, ακολούθησε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος στον θάνατο 57 ανθρώπων βλέπει μία “ευκαιρία” για το έργο της κυβέρνησης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στην ΕΡΤ, αφού απέφυγε να ξεκαθαρίσει ποια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας “φωτογράφιζε” στην πρόσφατη δήλωσή όπου έκανε λόγο για δημοφιλείς υπουργούς που “δεν βάζουν πλάτη” στην κυβέρνηση λέγοντας ότι “δεν χρειάζεται να δώσουμε καμία συνέχεια σε αυτό το θέμα”, αναφέρθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, λέγοντας:

“Πιστεύω ότι το δυστύχημα αυτό δίνει την ευκαιρία και στην κυβέρνηση να χαράξει με μεγαλύτερη σαφήνεια διαχωριστικές γραμμές στην ελληνική κοινωνία και να θέσει το πραγματικό δίλημμα των εκλογών. Γιατί έγινε το δυστύχημα; Έγινε για έναν βασικό λόγο. Γιατί εξακολουθεί να ζει το βαθύ κράτος του δημοσίου. Είναι η ευκαιρία να τελειώνουμε με αυτό το κράτος“.

“Ευκαιρία” είναι, λοιπόν, για την κυβέρνηση και για τον Άδωνι Γεωργιάδη η απώλεια ανθρώπινων ζωών και ο τραγικός θάνατος νέων παιδιών, στα οποία, μόλις χθες, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε χρησιμοποιώντας τη λέξη “θυσία”.

Θυμίζουμε, βέβαια, πως ο ίδιος υπουργός ήταν εκείνος που εξηγούσε με περίσσιο κυνισμό πριν από λίγο καιρό για ποιο λόγο ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, όταν ήταν ακόμα Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δεν προειδοποιούσε τον ελληνικό λαό για τα προβλήματα ασφαλείας στα τρένα, αφού, όπως είχε πει, αν το έκανε “δεν θα έμπαινε κανείς”.

ΣΥΡΙΖΑ: “Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε”

Η δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης έφερε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που ανέφερε σε ανακοίνωσή του:

“Μετά τον κ. Μητσοτάκη που χαρακτήρισε χωρίς ντροπή «θυσία» την τραγική απώλεια 57 ανθρώπων στα Τέμπη, σήμερα ο κ. Γεωργιάδης διαπίστωσε πως το δυστύχημα είναι «ευκαιρία» για την κυβέρνηση για «να συγκρουστεί με το βαθύ κράτος».

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα εξηγούσαμε στον αμετροεπή κ. Γεωργιάδη πως το «βαθύ κράτος» το έστησαν οι ίδιοι εδώ και 40 χρόνια και το διογκώνει εδώ και 4 χρόνια ο κ. Μητσοτάκης που κυβερνά με ρουσφέτια, αναξιοκρατία και τις πιο παλαιοκομματικές μεθόδους, με τις οποίες θυμήθηκε μετά την τραγωδία δήθεν να συγκρουστεί. Αλλά δεν βρισκόμαστε σε φυσιολογικές συνθήκες όταν έχουμε χάσει άδικα 57 ανθρώπινες ζωές.

Θα περιμέναμε τουλάχιστον ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του παρά το κρεσέντο αλαζονείας, αμετροέπειας και μετάθεσης ευθυνών, να σέβονται τουλάχιστον τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων. Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε”.

Πηγή:NEWS247/Χρήστος Μπαρούνης

Δείτε επίσης