Γρ. Τάσιος: «Αναζητούμε την υπεραξία στο τουριστικό μας προϊόν μέσα από τη διασύνδεση της φιλοξενίας με την ελληνική διατροφή και τον πολιτισμό»

απο Cyclades Open

Για «εξαιρετική πρωτοβουλία που ενώνει κάτω από έναν ωραίο τίτλο» τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με την κοινωνία και με τους «θησαυρούς» της ελληνικής διατροφής και του πολιτισμού, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, συγχαίροντας την Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Άντζελα Γκερέκου για τη διοργάνωση στην Αθήνα του 1ου Συμποσίου «Ελλάδα – Η χώρα του ευ ζην». Ο επικεφαλής της ΠΟΞ αφού αναφέρθηκε στη δύσκολη χρονική συγκυρία και στις πιέσεις που ασκούν οι διεθνείς εξελίξεις στο επιχειρείν σημείωσε: «Αναζητούμε την υπεραξία στον τουριστικό μας προϊόν. Για εμάς δεν έχει σημασία εάν θα έρθουν 30 εκατ. επισκέπτες, σημασία έχει να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα και να αναβαθμίσουμε τον προορισμό μας, ώστε να τους προσκαλούμε κάθε χρόνο και να μας προτιμούν».  

Σημείωσε ωστόσο, το διαχρονικό πρόβλημα με τις πολλές συναρμοδιότητες υπουργείων που έχουν σχέση με την εξέλιξη του τουριστικού τομέα: «Είναι άλλη μια δύσκολη εξίσωση για εμάς και ενώ γίνεται μια εξαιρετική προσπάθεια στο κομμάτι του πολιτισμού και της αγροδιατροφής όπως ακούσαμε από τις κυρίες Δουνδουλάκη (ΓΓ Σύγχρονου Πολιτισμού) και Καλογήρου (ΓΓ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), το μαθαίνουμε σήμερα και αυτό είναι ένα ζήτημα», επεσήμανε ο κ. Τάσιος. «Έως τώρα στο Ελληνικό Πρωϊνό του ΞΕΕ έχει ενταχθεί το 25% των ξενοδοχείων με στόχο να φτάσουμε τα μισά έως το τέλος του έτους και παράλληλα ως ΠΟΞ έχουμε ξεκινήσει την προσπάθεια να διασυνδέσουμε τις Ενώσεις μας με το project «Τοπικά & Επώνυμα». Τις προσπάθειές μας να αναδείξουμε την ελληνική γαστρονομία συμπληρώνει το We do local μέσω πιστοποιήσεων των ξενοδοχείων”.   

«Είμαστε υποχρεωμένοι, πάρα την υπέρογκη αύξηση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων, να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα, δηλαδή την υπεραξία του ελληνικού τουριστικού μας προϊόντος και να εργαζόμαστε όλοι μαζί προς αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε.  

Δείτε επίσης