HORECA: Η αειφόρος γαστρονομία στο επίκεντρο των γαστρονομικών παρουσιάσεων

Gastronomy Forum

απο Cyclades Open

Η HORECA είναι μια μεγάλη διεθνής έκθεση για την τροφοδοσία και τον εξοπλισμό των Ξενοδοχείων και των μονάδων Μαζικής Εστίασης. Η έκθεση διοργανώνεται κάθε χρόνο και φέρνει σε επαφή τους επαγγελματίες του Τουρισμού με ολόκληρη την προμηθευτική αλυσίδα, τις κορυφαίες επιχειρήσεις με ξενοδοχειακό και εστιατορικό εξοπλισμό, τεχνολογικές λύσεις και διαδικτυακές υπηρεσίες, καθώς και με εταιρείες που ειδικεύονται στην κατασκευή, την ανακαίνιση και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Φέτος η HORECA άνοιξε τις πύλες της στις 11 Φεβρουαρίου και η έκθεση ολοκληρώθηκε στις 14/02.

Με κεντρικό μήνυμα «Αειφόρος γαστρονομία και ποιότητα ζωής», το Gastronomy Forum αναδείχθηκε για ακόμα μία χρονιά, ως μία από τις σημαντικότερες γαστρονομικές εκδηλώσεις του κλάδου, με τη σφραγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Η βιωσιμότητα των πιάτων, η εποχικότητα και η εντοπιότητα των πρώτων υλών αλλά και οι νέες τάσεις και καινοτομίες στην εστίαση αναδείχθηκαν μέσα από μία σειρά παρουσιάσεων, εισηγήσεων αλλά και εντυπωσιακών live cooking shows κατά τη διάρκεια του Gastronomy Forum στο Hall 4.

Η Ναξιακή παρουσία και η παρουσία των Μικρών Κυκλάδων δεν έλειψε ούτε από τις ομιλίες, ούτε από τις βραβεύσεις:

Ελένη Κοντοπίδη, General Manager της Philema Food Tours – Food & Culture Experiences, Naxos και ο Κωνσταντίνος Μακρυδημήτρης από το Κτήμα Τρανάμπελο – Οινοχώρος, πραγματεύτηκαν τη διασύνδεση βιώσιμης γαστρονομίας, παραγωγών και τουρισμού στη Νάξο.

-Στην πορεία οι executive chefs Δημήτρης Παπαδόπουλος του RandezVous Catering και Παναγιώτης Γιανναράκος ανέδειξαν τη βιωσιμότητα στις κουζίνες μας και την σημασία της εντοπιότητας των πρώτων υλών στο μενού.

Τα βραβεία

Η 3η ημέρα του Gastronomy Forum έκλεισε με τη βράβευση των «Καλύτερων γαστρονομικών προορισμών- Εστιατόριων» για το 2022, όπου τιμήθηκαν από την έκθεση HORECA σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, εστιατόρια που αποτελούν από μόνα τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς και έχουν συμβάλλει στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, αλλά και του ίδιου του τόπου.

Σοφία Δημακοπούλου, “Αξιώτισσα”

Βραβεύτηκε η Σοφία Δημακοπούλου για την «Αξιώτισσα» στην Νάξο, η οποία κατά την παραλαβή του βραβείου της ευχαρίστησε την έκθεση και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος για την τιμή και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σταθερή συνεργασία που έχει με τοπικούς παραγωγούς του νησιού για την ανάδειξη των προϊόντων της Νάξου.

Γιάννης Γαβαλάς, “Αρακλειά”

Στη συνέχεια, βραβεύτηκε ο Γιάννης Γαβαλάς για την «Αρακλειά» στο μικρό νησί της Ηρακλειάς, ο οποίος δήλωσε συγκινημένος για την τιμή και είπε χαρακτηριστικά: «Χρειάζεται τρέλα και πείσμα να λειτουργείς ένα εστιατόριο σε ένα τόσο μικρό νησί, όμως η χαρά ενός φιλοξενούμενου είναι η πιο μεγάλη ανταμοιβή».

Τέλος, βραβείο πήρε και ο Βαγγέλης Μπιλιμπάς για την «Αφροδίτη» στην Σάμο, η οποία φέτος κλείνει 30 χρόνια λειτουργίας: «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια σε ένα τόπο που έχει περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια. Συνεχίζουμε να επιμένουμε με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα».

Τα βραβεία έδωσε ο Αντιπρόεδρος της FORUM SA, κ. Θανάσης Γιαλούρης.

Διαβάστε λεπτομέρειες για τις συμμετοχές στο Gastronomy Forum εδώ.

Δείτε επίσης