Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων: Στηρίζουμε, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε μαζί με το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου!

απο Cyclades Open

Αγαπητοί συμπολίτες μας,

Η πολιτική των κυβερνήσεων της τελευταίας δεκαετίας οδήγησε στην γενικότερη υποβάθμιση του ΕΣΥ και της δημόσιας υγείας. Εμείς ως νησιώτες βιώνουμε στην καθημερινότητα μας την πολιτική αυτή, καθώς είχε ως αποτέλεσμα την αδιαφορία για την πρόσληψη ιατρικού και λοιπού προσωπικού στην βασικότερη δομή υγείας των Κυκλάδων. Την αδιαφορία των κυβερνήσεων που εναλλάσσονται στο τιμόνι της εξουσίας για την υγεία των πολιτών των ακριτικών νησιών μας.

Παρ’ όλες τις προειδοποιήσεις μας και τις παροτρύνσεις μας τόσο στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όσο και στην διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, τελικά επήλθε η προδιαγεγραμμένη υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου. Η κλιμακούμενη υποστελέχωση του, σε συνδυασμό με την ίδρυση, τμημάτων και κλινικών, που απορροφούν προσωπικό από τις ήδη υπάρχουσες αποδυναμωμένες δομές του νοσοκομείου, οδήγησε στη σημερινή τραγική κατάσταση.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου την Παρασκευή 07 Απριλίου 2023 στις 10.30 π.μ.

Στηρίζουμε, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε μαζί με το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου, όλους τους Συλλόγους και Σωματεία, για την πολυπόθητη επάνδρωση και στελέχωση του Γ.Ν. Σύρου, με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, όπως ορίζει το οργανόγραμμα του, για να μπορεί να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε όλους τους Κυκλαδίτες.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργού για την εξεύρεση μόνιμης και οριστικής λύσης.

Δείτε επίσης