Κ. Σκρέκας: Έρχεται πρόγραμμα επιδότησης για ηλιακούς θερμοσίφωνες

απο Cyclades Open

Ένα νέο μεγάλο πρόγραμμα επιδότησης αντικατάστασης και τοποθέτησης ηλιακών θερμοσιφώνων βρίσκεται προ των πυλών, όπως ανέφερε χθες ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Το σχετικό πρόγραμμα έχει ενταχθεί στο Repower EU και μόλις προχωρήσει η ευρωπαϊκή έγκριση θα ξεκινήσει.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις που θα γίνουν για τις επιδοτήσεις στο ρεύμα, τονίζοντας ότι θα υπάρχουν τρεις κλίμακες κατανάλωσης, με κλιμακωτή επιδότηση, ωστόσο ακόμη και όσοι έχουν μεγαλύτερες καταναλώσεις θα μπορούν να λάβουν επιπλέον επιδότηση στον εκκαθαριστικό λογαριασμό τους εφόσον επιτυγχάνουν εξοικονόμηση ενέργειας. 

Για το φυσικό αέριο, ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι η τιμή του είναι 7 έως 10 φορές ακριβότερη φέτος και για αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ενισχύσεις ώστε να στηρίξει τους καταναλωτές και να είναι πιο προσιτή η τιμή του, χωρίς ωστόσο να μπορεί να φτάσει στα προ κρίσης επίπεδα. 

Σε ό,τι αφορά τέλος το μεγάλο πρόγραμμα για την εγκατάσταση 250 χιλιάδων μικρών φωτοβολταϊκών σε στέγες που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι οι ενδιαφερόμενοι με μια απλή γνωστοποίηση στην πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ θα μπορούν να εξασφαλίζουν την ένταξή τους στο δίκτυο. Παράλληλα, προβλέπεται να υπάρξει και δυνατότητα επιδότησης από σχετικό πρόγραμμα που θα βγει στον αέρα. 

Πηγή: capital.gr

📸Jeremy Bezanger/Unsplash

Δείτε επίσης