Καιρός: Από το βράδυ εξασθενεί η κακοκαιρία-Δεμένα τα πλοία σήμερα – Νέο κύμα από Δευτέρα

απο Cyclades Open

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει τη χώρα από την προσεχή Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Κακοκαιρία: Βροχοπτώσεις και χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα

Κύριο χαρακτηριστικό της θα είναι οι βροχοπτώσεις, ενώ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να πέσει και τα χιόνια θα κρατηθούν σε μεγάλα υψόμετρα προς την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Ο καιρός σήμερα

Για σήμερα Τετάρτη η μέρα ξεκινά με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια σε ορεινές, ημιορεινές περιοχές προς την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα θα τείνουν να περιορίζονται ολοένα και πιο νότια και θα εξασθενήσουν προς το βράδυ και η θερμοκρασία βρίσκεται σε άνοδο. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Απαγορευτικό απόπλου: Δεμένα τα πλοία λόγω ανέμων

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των θυελλωδών βόρειων ανέμων που επικρατούν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, που σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Απαγορευτικό απόπλου στο λιμάνι του Πειραιά με τα πρωινά δρομολόγια να μην πραγματοποιούνται.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό. Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Λαυρίου ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας δεν πραγματοποιούνται μόνο τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες. Στις υπόλοιπες περιοχές τα δρομολόγια των πλοίων διεξάγονται κανονικά.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Πηγή: ‘Έθνος

Δείτε επίσης