Κακοκαιρία #Eva: Τα ύψη βροχής έως το απόγευμα της Κυριακής 6 Νοεμβρίου-Τα χιλιοστά σε Πάρο και Νάξο [Χάρτης]

απο Cyclades Open

Σε εξέλιξη βρίσκεται το απόγευμα της Κυριακής 6 Νοεμβρίου 2022 η κακοκαιρία Eva, με τα προβλήματα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους να είναι περιορισμένα. Το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr έχει καταγράψει βροχόπτωση από το πρωί του Σαββάτου 5/11 σε 437 σταθμούς από το σύνολο 461 σταθμών που βρίσκονται σε λειτουργία μέχρι τις 18:00 την Κυριακή 6/11. 

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει την κατανομή του ύψους βροχής σε χιλιοστά μεταξύ Σαββάτου 5/11 και Κυριακής 6/11 έως τις 18:00. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής στη Δυτική Ελλάδα καταγράφηκαν το Σάββατο, ενώ η κακοκαιρία Eva έπληξε τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και ανατολικά νησιωτικά τμήματα την Κυριακή.

 Στις Κυκλάδες και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δεν καταγράφηκαν ακραία ύψη βροχής, όμως ισχυρές σύντομες καταιγίδες κατά το πέρασμα του ψυχρού μετώπου προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες

Φαινόμενα ξαφνικών πλημμυρών καταγράφηκαν και στην Αττική το μεσημέρι της Κυριακής, κυρίως στην περιοχή της Νίκαιας και του Πειραιά. 

Ο Δείκτης Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης Κατηγορίας 3 που δημοσιεύτηκε για το Σάββατο 5/11, επαληθεύτηκε από τις καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών. 

Πηγή: Meteo.grΣύνταξη άρθρου: Σ. Ντάφης, Κ. Λαγουβάρδος

Στην Πάρο και στη Νάξο

Σε ό,τι αφορά την Παροναξία η σελίδα Naxos Weather Naxos παρουσίασε τα εξής στοιχεία:

“Αξιόλογα ύψη βροχής έφερε σήμερα 6/11/22 η πρώτη φθινοπωρινή κακοκαιρία σε Πάρο και Νάξο!!! Ενώ κάτι περιμένουμε ακόμα μέχρι και αύριο το πρωί…έπεσαν μέχρι στιγμής τα παρακάτω χιλιοστά βροχής σε διάφορες περιοχές των νησιών μας:

ΚΩΜΙΑΚΗ ΝΑΞΟΥ= 67.5 mm

ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ= 32.6 mm

ΓΑΛΑΝΑΔΟ ΝΑΞΟΥ= 27.4 mm

ΠΑΡΟΙΚΊΑ ΠΑΡΟΥ= 59.9 mm

ΑΣΠΡΟ ΧΩΡΙΟ ΠΑΡΟΥ= 59.4 mm

ΑΛΥΚΗ ΠΑΡΟΥ= 38.7 mm

ΦΑΡΑΓΓΑΣ ΠΑΡΟΥ = 38.0 mm


📸Hannah Domsic/Unsplash

Δείτε επίσης