Καταγγελία Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου για την τραγική κατάσταση των χειρουργείων

απο Cyclades Open

Ανακοίνωση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σύρου

Μετά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας για την τραγική υποστελέχωση του Νοσοκομείου μας και τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή – τονίζουμε ότι το Γ.Ν. ΣΥΡΟΥ είναι το μοναδικό δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο των Κυκλάδων – δυστυχώς είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσουμε τους κατοίκους των Κυκλάδων ότι από σήμερα και τουλάχιστον για τις επόμενες 4 ημέρες, λόγω αναρρωτικών αδειών και των 3 χειρουργών που υπηρετούν στο νοσοκομείο κρίνεται επισφαλής η εφημέρευση για τα χειρουργικά περιστατικά.

Υπενθυμίζουμε ότι οι προβλεπόμενες θέσεις χειρουργών από τον οργανισμό είναι 5 και ειδικευομένων άλλες 3 και στο Νοσοκομείο μας υπηρετούν 3 ειδικοί (κανένας διευθυντής) και 1 ειδικευόμενος.

Με την παρούσα καταγγελία θέλουμε να αναδείξουμε για άλλη μια φορά την διαρκώς κλιμακούμενη υποβάθμιση του μεγαλύτερου Νοσοκομείου των Κυκλάδων και να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για τη βιωσιμότητά του αφού εισπράττουμε πλέον μια καθημερινή απαξίωση, αφενός γιατί δεν δόθηκε λύση με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων (πάγιο αίτημα όλων των κινητοποιήσεων μας), αφετέρου γιατί βιώνουμε την καθημερινή εγκατάλειψή του και οι λύσεις που δίνονται είναι λύσεις πρόχειρες.

Καλούμε τη ΔΥΠΕ αλλά και το Υπουργείο Υγείας, να σκύψουν επιτέλους πάνω από το πρόβλημα και να δώσουν μόνιμη λύση!

Προ δύο ημερών η Κατερίνα Καλογεράκη, πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων, σημείωνε σε ανάρτησή της

Γιατί πρέπει πλέον να ανησυχείς για την υποβάθμιση του Νομαρχιακού Νοσοκομείου των Κυκλάδων:

1. Δεν έχουμε εδώ και καιρό ψυχίατρο

2. Δεν έχουμε νευρολόγο.

3. Δεν έχουμε Διευθυντή στη Χειρουργική και πλέον δε θα έχουμε και ειδικευόμενους.

4. Συνταξιοδοτείται και ο τελευταίος καρδιολόγος της Καρδιολογικής Κλινικής και πλέον θα δουλεύει με δανεικούς καρδιολόγους από τη ΜΑΦ.

5. Συνταξιοδοτήθηκε η Συντονίστρια Διευθύντρια της Παθολογικής και μέχρι τέλος του έτους άλλοι 2 Παθολόγοι βγαίνουν σε σύνταξη οπότε θα μείνουμε μόνο με 2 από τους 5 που προβλέπει ο οργανισμός του Νοσοκομείου.

6. Μείναμε με 2 αναισθησιολόγους από τους 4 που προβλέπει ο οργανισμός

7. Τέλος τους έτους συνταξιοδοτείται ο διευθυντής της μονάδας τεχνητού νεφρού και η μοναδική νεφρολόγος σκέφτεται να φύγει γιατί απομένει μόνη της.

8. Μέσα στο Μάιο συνταξιοδοτείται η παθολογοανατόμος οπότε δε θα έχουμε εργαστήριο για τις βιοψίες.

Έχω να γράψω και άλλα πολλά όμως θα ειπωθούν παντού όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο και παρά τις εκκλήσεις από τη διοίκηση και από εμάς η 2η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας κωφεύουν!

Λυπάμαι πάρα πολύ για ότι συμβαίνει στο ιστορικό αυτό νοσοκομείο το οποίο ήταν ένα από τα καλύτερα νομαρχιακά της Ελλάδας.

1.5 χρόνο τώρα φωνάζαμε, βγήκαμε στους δρόμους, κατηγορηθήκαμε ότι κινδυνολογούμε, ότι κάνουμε πολιτικά παιχνίδια, ότι είμαστε του ΠΑΜΕ παιδιά και άλλα πολλά “σπουδαία”…

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ΑΝΘΡΩΠΟ -ΑΣΘΕΝΗ ,αλλά προστατεύοντας πλέον τους εαυτούς μας από τον κίνδυνο που ενέχει η τραγική υποστελέχωση του Νοσοκομείου μας ξεκινάμε έναν αγώνα και θέλουμε συμπαραστάτες όλους τους κατοίκους του Νομού!

Δείτε επίσης