Καταγγελίες και για το τραμ: «Οι συρμοί δεν συνεργάζονται με τα φανάρια – Οι οδηγοί λειτουργούν χειροκίνητα»

απο Cyclades Open

Λίγες ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη και τη συζήτηση για τα συστήματα ασφαλείας που θα έπρεπε να έχουν εγκατασταθεί, ο πρόεδρος των εργαζομένων του Τραμ Αττικής Χρήστος Τσώλης προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες για το μέσο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε αρχικά: «Το ζήτημα υπάρχει από το 2019. Η τηλεματική δεν λειτουργεί, δεν συνεργάζονται οι συρμοί με τα φανάρια. Το κέντρο ελέγχου δεν μπορεί να δει που βρίσκονται οι συρμοί», για να προσθέσει:

«Οι οδηγοί λειτουργούν χειροκίνητα, εκεί που δεν υπάρχει φανάρι, οι επιβάτες πηδούν από το όχημα και οι κατευθύνσεις, τα “ψαλίδια” δηλαδή, αλλάζουν ανά πάσα στιγμή».

Εξήγησε ακόμη πως «τα παλιά οχήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν με το νέο σύστημα της τηλεματικής που εγκαταστάθηκε το 2019» και για όλα τα παραπάνω, τόνισε πως, έχουν γνωστοποιηθεί σε όλους τους προϊστάμενους, ακόμα και τον τέως Υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Επιπλέον, είχαν κάνει μήνυση στην Εισαγγελία το 2021 και το μόνο που έχει γίνει έκτοτε, ήταν να κληθούν για κατάθεση.

Ο κ. Τσώλης τόνισε στη συνέχεια πως «υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος, εκεί που πηδάει ο επιβάτης να σκοτωθεί». Εξήγησε μάλιστα ότι σε μία περίπτωση, «ένας Ιταλός έκανε επανεκκίνηση στο σύστημα χωρίς να ενημερώσει το κέντρο στην Αθήνα κι έσβησε τελείως το σύστημα για 2 με 3 ώρες».

«Αν το κέντρο ελέγχου είναι “τυφλό”, πώς θα διαχειριστούν οι συνάδελφοι ένα περιστατικό με μία μονοδρόμηση ή ένα περιστατικό που πρέπει να χρησιμοποιήσει μόνο η μία γραμμή; Με ασύρματο. Και εάν δεν πιάνει;» αναρωτήθηκε.

«Ο ανθρώπινος παράγοντας έρχεται μετά και συμβαίνει το μοιραίο. Αυτό είναι το πρόβλημα» κατέληξε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΤΡΑΜ Αττικής.

Πηγή: TVXS

Δείτε επίσης