ΠΟΕΣΕ Ν. Κυκλάδων: Καταστροφική για την εστίαση η απόφαση για το νέο “lockdown”

απο Cyclades Open

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊου μπήκαν σε εφαρμογή από τις 6 το πρωί της Πέμπτης  30 Δεκεμβρίου 2021.

Ο κλάδος της εστίασης και συναφών επαγγελμάτων βρίσκεται σε αναβρασμό, έχοντας ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει πλήθος ακυρώσεων των κρατήσεων, την ώρα που όλες οι ετοιμασίες και ο εφοδιασμός των καταστημάτων έχει ολοκληρωθεί λόγω των εορτών,  με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε έξοδα που όμως δεν θα φέρουν τα αναμενόμενα έσοδα.

Την ίδια ώρα χιλιάδες θέσεις εργασίας και μικρές επιχειρήσεις τίθενται σε κίνδυνο.

«Ως ΠΟΕΣΕ θεωρούμε εμπαιγμό την κατ’ εξαίρεση λειτουργία των καταστημάτων εστίασης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, χωρίς μουσική! Δεν ζητάμε χάρη» αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Περιφερειάρχης ΠΟΕΣΕ Ν. Κυκλάδων Γιάννης Βαγ. Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καταστροφική και εξοργιστική χαρακτηρίζουμε την απόφαση της κυβέρνησης να τεθεί  η εστίαση σε “lockdown”, και μάλιστα χωρίς την λήψη μέτρων στήριξης για τις επιχειρήσεις του κλάδου, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί πλέον στην αγορά.

Ο Κλάδος της εστίασης και συναφών επαγγελμάτων βρίσκεται σε αναβρασμό και παράλληλα αντιμέτωποι με ακυρώσεις κρατήσεων, μετά την ανακοίνωση των μέτρων, και μάλιστα την ίδια ώρα που οι υποχρεώσεις μας συσσωρεύονται κάνοντας αβέβαιη την επιβίωσή μας.

Ως ΠΟΕΣΕ θεωρούμε εμπαιγμό την κατ’ εξαίρεση λειτουργία των καταστημάτων εστίασης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, χωρίς μουσική!

Δεν ζητάμε χάρη.

Την επιβίωση των επιχειρήσεων μας και των εργαζόμενων σ’ αυτές, απαιτούμε από την Κυβέρνηση.

«Το κανείς μόνος του» αναζητούμε από τον κ. Πρωθυπουργό, γιατί είμαστε ολομόναχοι.

Γιατί «το κανείς μόνος του» απαιτεί θυσίες. Το «μόνος του» όμως απαιτεί αντοχές,  οι οποίες έχουν δυστυχώς εξαντληθεί εδώ και καιρό!

Για την ΠΟΕΣΕ

Γιάννης Βαγ. Παπαδόπουλος

Περιφερειάρχης ΠΟΕΣΕ Ν. Κυκλάδων

Δείτε επίσης