Κέρκυρα: 13χρονος διεκομίσθη σε νοσοκομείο της Αθήνας περνώντας από δύο πόλεις με τρία μέσα

απο Cyclades Open

Σε οδύσσεια εξελίχθηκε για εναν 13χρονο μαθητή η διακομιδή του από την Κέρκυρα σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, για την μεταφορά του ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης, χωρίς όμως να είναι εφικτή η αεροδιακομιδή, καθώς η απάντηση που δόθηκε είναι ότι δεν πραγματοποιούνται πτήσεις μετά τις 5 το απόγευμα.

Τελικά ο 13χρονος μεταφέρθηκε με πλωτό του λιμενικού στην Ηγουμενίτσα, από εκεί με ασθενοφόρο στα Γιάννενα και στη συνέχεια αεροπορικώς στην Αθήνα.

Καταγγελεία απο τη δημοτική παράταξη “Εκκίνηση”

Το γεγονός αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας «Εκκίνηση», επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά τα προβλήματα στην παροχή υγείας που αντιμετωπίζει το νησί.

«Πρέπει να υπενθυμίσουμε, τονίζεται στην ανακοίνωση, ότι κυβερνητικός βουλευτής είχε υποσχεθεί με δηλώσεις του στις 22/12/2022 ότι οι αεροδιακομιδές των ασθενών θα γίνονται απρόσκοπτα κατά τη διάρκεια που θα μείνει κλειστό το αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας λόγω εκτέλεσης εργασιών».

Όπως αναφέρει το ΕΘΝΟΣ  στην Ελευσίνα εδρεύουν δυο σύγχρονα ελικόπτερα, τα οποία μπορούν να πετάξουν τη νύχτα. Τα ελικόπτερα αποτελούν δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Πιθανολογείται ότι αυτά δεν ήταν διαθέσιμα για το συγκεκριμένο περιστατικό. Ωστόσο, το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ το οποίο εδρεύει στο Άκτιο δεν έχει τη δυνατότητα νυχτερινής πτήσης.

Δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ώρες

Την Παρασκευή (13/01) παρουσιάστηκε η ανάγκη για μία ακόμα αεροδιακομιδή, ενός έφηβου κοριτσιού, με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ από την Ελευσίνα. Από τις 2 το μεσημέρι που έγινε το αίτημα της μεταφοράς, το παιδί έφτασε σε νοσοκομείο της Αθήνας στις 9 το βράδυ, καθώς χρειάστηκε, το ελικόπτερο να σταματήσει στο Άκτιο για ανεφοδιασμό.

Πηγή: NEWS247, ΕΘΝΟΣ

📸Maxence Pira/Unsplash

Δείτε επίσης