Κέρκυρα: Άλογο τουριστικής άμαξας ξεψύχησε στη μέση του δρόμου-‘Ερευνα για τα αίτια

απο Cyclades Open

Ένα δυσάρεστο περιστατικό έλαβε χώρα στο κέντρο της πόλης  της Κέρκυρας σήμερα το μεσημέρι, όταν άλογο από τουριστική άμαξα κατέρρευσε στην μέση του δρόμου όπου και ξεψύχησε.

H αστυνομία που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο, ερευνά το συμβάν, ενώ ανάστατοι είναι κάτοικοι και περαστικοί όπως αναφέρει το ertnews.gr.

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών “Ιππόθεσις” που με ανάρτησή του στο facebook αναφέρει πως “νόμοι για τα ιπποειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Οι εγκύκλιοι του ΥΠΑΑΤ δεν είναι νόμοι”.

Έρευνα για τα αίτια του θανάτου

Τα αίτια του θανάτου του αλόγου δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα και θα πραγματοποιηθεί εξέταση από κτηνίατρο της αρμόδιας υπηρεσίας, ωστόσο, η οδηγία που έχει δοθεί στους αμαξηλάτες για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων, αναφέρει πως δεν επιτρέπεται να κινούνται οι άμαξες από τις 13:00 έως τις 17:00 τις θερμές ημέρες του καλοκαιριού και, σε καμία περίπτωση, με θερμοκρασίες από 35 βαθμούς Κελσίου και πάνω στη διαδρομή των ζώων, τα οποία τις ώρες εκείνες θα πρέπει να αναπαύονται σε σκιερά και δροσερά μέρη.

Κέρκυρα: Άλογο τουριστικής άμαξας ξεψύχησε στη μέση του δρόμου

Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει προανάκριση από την Αστυνομία ενώ στην Κέρκυρα έχει ανοίξει για μια ακόμα φορά για το κατά πόσον θα πρέπει να επιτρέπεται η χρήση αλόγων για να σέρνουν τουριστικά αμαξίδια διανύοντας την τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα…σημειώνει με νόημα το ertnews.gr.

Πληροφορίες, φωτογραφίες: ertnews.gr

Δείτε επίσης