«Κόλαφος» η εισαγγελέας για την πολεοδομία στη Μύκονο – Αποκαλυπτικό έγγραφο-ντοκουμέντο

απο Cyclades Open

Έγγραφο – ντοκουμέντο έφερε στη δημοσιότητα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ το οποίο αποκαλύπτει πώς πριν από μερικές ημέρες η εισαγγελία της Σύρου φέρνει τις υπηρεσίες δόμησης Μυκόνου και Σύρου προ των ευθυνών τους. Συγκεκριμένα, η δικαιοσύνη προειδοποιεί τους υπευθυνους στις πολεοδομίες Σύρου και Μυκόνου ακόμη και με συλλήψεις αν συνεχίσουν να ολιγωρούν έναντι παρανομιών.

«Δεν είναι δυνατό να επικαλείστε αδυναμία εντοπισμού των ως άνω ακινήτων των οποίων σας έχει γνωστοποιηθεί η ακριβής τοποθεσία νε γεωγραφικές συντεταγμένες αλλά και τα πλήρη στοιχεία του ιδιοκτήτη ή του νόμιμου εκπροσώπου της ιδιοκτήτριας εταιρείας αυτών όπως και η επωνυμία του καταστήματος, επιχειρήσης, ξενοδοχείου κλπ…. Οι μεν επιχειρήσεις ακίνητα ανήκουν ως επί το πλείστον σε επιφανείς ή γνωστούς επιχειρηματίες της Μυκόνου, τα δε υπαίτια πρόσωπα είναι γνωστά στην υπηρεσία σας από προηγούμενες παραβάσεις» επισημαίνει η εισαγγελέας πρωτοδικών Σύρου, Ολυμπία Λαμπροπούλου.

Παράλληλα, η εισαγγελέας πρωτοδικών μεταξύ άλλων επιρρίπτει ευθύνες στην πολεοδομία για ολιγωρία, παραλείψεις και καθυστερήσεις και επιλεκτικούς ελέγχους.

«Κατά το παρελθόν έχει παρατηρηθεί ότι η επικαλούμενη έλλειψη προσωπικού και φόρτου εργασίας η υπηρεσία σας επιδεικνύει ολιγωρία ως προς την εκτέλεση παραγγελιών προς διενέργεια αυτοψίας για τη διαπίστωση αυθαιρέτων κτισμάτων στην περιοχή αρμοδιότητας σας είτε παραλείποντας τελείως να διενεργείται αυτοψία είπε αδρανοποιώντας για μεγάλο χρονικό διάστημα Από τη στιγμή που λαμβάνεται γνώση αυτών» τονίζει η κυρία Λαμπροπούλου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο δήμαρχος της Μυκόνου στον ΣΚΑΪ, Κωνσταντίνος Κουκάς, «από το 2012 μέχρι το 2017 λειτουργεί αυτόνομη πολεοδομία στο δήμο της Μυκόνου με έδρα στο νησί της Μυκόνου όμως έφυγε και ο τελευταίος υπάλληλος και μείναμε με μηδέν υπάλληλο με απόφαση του υπουργού εσωτερικών το 2017». 

Ο εισαγγελέας εφετών διέταξε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για όλα τα αυθαίρετα στη χώρα Μυκόνου και στην Άνω Μερά Μυκόνου τα οποία υπήχθησαν στο νόμο περί τακτοποίησης αυθαιρέτων χωρίς ποτέ να ζητηθεί η γνώμη και η άδεια της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων ΑρχαιολόγωνΔέσποινα Κουτσούμπα, υπογραμμίζει με τη σειρά της πως έχουν γίνει χιλιάδες υπαγωγές αυθαιρέτων ωστόσο, μόνο τρεις ή τέσσερις εκθέσεις έχουν έρθει στην αρχαιολογική υπηρεσία με τις περισσότερες τακτοποιήσεις να έχουν γίνει χωρίς την άδεια της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

«Ενώ γνωρίζουμε ότι έχουν γίνει χιλιάδες υπαγωγές αυθαιρέτων στο νόμο 4495 δηλαδή χιλιάδες τακτοποιήσεις μόνο τρεις ή τέσσερις έχουν έρθει στην αρχαιολογική υπηρεσία. Όλες οι υπαγωγές που έχουν γίνει χωρίς την άδεια της αρχαιολογικής υπηρεσίας είναι παράνομες και δυστυχώς οι μηχανικοί που υπέβαλαν το φάκελο δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν γνώριζαν ότι η χώρα Μυκόνου και η Άνω Μερά Μυκόνου είναι παραδοσιακοί οικισμοί και κηρυγμένοι αρχαιολογικοί χώροι» επισήμανε η κυρία Κουτσούμπα.

Πηγή: skai.gr

Δείτε επίσης