Κουφονήσι: Κύματα αγάπης από την ομάδα Αιγαίου-Εθελοντισμός με Επίκεντρο τον Άνθρωπο

Νίκη Κεφαλά

απο Cyclades Open

Η Ομάδα Αιγαίου κατέπλευσε στις 24 Μαΐου στο Άνω Κουφονήσι, τελευταίο σταθμό πριν την επιστροφή της στις 26 Μαΐου στη βάση του Λαγονησίου, έχοντας συμπληρώσει 11 ημέρες εν πλω, με σταθμούς μερικά από τα μικρότερα νησιά του Αιγαίου.

Από σχετικό άρθρο μαθαίνω πως η Ομάδα συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια ανελλιπούς δράσης και προσφοράς στηρίζοντας ουσιαστικά τους κατοίκους μικρών και ακριτικών νησιών παρέχοντας τους ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Διακεκριμένοι ιατροί όλων των ειδικοτήτων μαζί με εθελοντές όλων των ηλικιών, ξεκίνησαν στις 16 Μαΐου 2024 από το Λαγονήσι, με πρώτο σταθμό τους Φούρνους και στη συνέχεια τη Θύμαινα, το Αγαθονήσι, τους Αρκιούς, τους Λειψούς, τη Πάτμο, τον Κίναρο, τη Σίκινο και σήμερα το Κουφονήσι.

Κατά τη διάρκεια του 30ου Επετειακού Διάπλου, ιατρικές υπηρεσίες, έργα υποδομής, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντολογικές δράσεις αλλά και νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες τέθηκαν στη διάθεση των κατοίκων.

Στο Διάπλου συμμετέχει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ) προκειμένου να προσφέρει βιωματική εκπαίδευση σε Πρώτες Βοήθειες στους μαθητές και στις μαθήτριες όλων των σχολικών βαθμίδων.

Τα παιδιά της Πάτμου παρακολούθησαν σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό και της Σικίνου για την διαφορετικότητα, από ειδική κλινική παιδοψυχολόγο.

Επίσης, οι μαθήτριες και οι μαθητές των νησιών, παρακολούθησαν εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας διαδικτυακά μαθήματα φιλοζωίας, χάρη στη συνεργασία της Ομάδας Αιγαίου με την ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ.

Οι μαθητές του Κουφονησίου θα έχουν τη χαρά να παρακολουθήσουν τα μαθήματα δια ζώσης, με τη συμμετοχή της Διώνης, πιστοποιημένου σκύλου διαμεσολάβησης για παιδιά.

Η υποδοχή των 10 φουσκωτών σκαφών έγινε με τη γνωστή Κουφονησιώτικη παράδοση (ήχος και φως!) και οι παλιοί γνώριμοι πήραν και έδωσαν αγκαλιές!

Την αντάμωση γλύκαναν τα ξεροτήγανα (δίπλες) και έβρεξε η ρακή!

Παρόντες ο Αντιδήμαρχος Κουφονησίων κ. Κωβαίος Αντώνης, η Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Πράσινου Κατερίνα, σύσσωμος ο Αστυνομικός Σταθμός, το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κουφονησίων, οι μαθητές των σχολείων συνοδευόμενοι από το εκπαιδευτικό προσωπικό και κάτοικοι του νησιού.

Η σημερινή ημέρα προβλέπει ξεκούραση για τους σύγχρονους Οδυσσείς και η αυριανή, εξέταση όσων κατοίκων επιθυμούν, στους χώρους του Ιατρείου, της Κοινότητας και του Σχολείου.

Με σύνθημα «Κάθε συμμετοχή είναι σημαντική» έχει προηγηθεί Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Νίκαιας.

Δείτε επίσης